Tämä joukkue on SM-liigan pudotuspelien suurin mysteeri - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Tämä joukkue on SM-liigan pudotuspelien suurin mysteeri

Julkaistu: 24.3.2018 11:25

Turun Palloseura johtaa SaiPaa puolivälierissä otteluvoitoin 2–0. Tulos on hyvä, mutta peli ei kokonaisuutena vielä vakuuta.

Näin arvioivat IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm, joiden mielestä TPS:n pitäisi pystyä pelaamaan parempaa jääkiekkoa kuin se on esittänyt toistaiseksi pudotuspeleissä.

– Ottamatta mitään pois SaiPan poikkeuksellisen sykähdyttävältä taistelu- ja intohimokiekolta, TPS tekee sarjassa myös itse itselleen ongelmia. Se pelaa tavalla, joka antaa SaiPalle mahdollisuuden, sanoo Nyholm.

– Mutta eihän täällä tyylipisteiden perään kysellä, vaan tulosten. Ja sitä toki on syntynyt riittävästi, Nyholm jatkaa.

TPS on ilman muuta luettava kultakandidaattien joukkoon. Materiaali on erinomainen ja kaiken pitäisi olla kunnossa, ja siksi joukkueelta on lupa odottaa enemmän.

Energinen, työteliäs ja yhtä peloton kuin nimetönkin SaiPa on ollut sarjan kahdessa ottelussa millimetrien päässä voitosta.

Vaikka lappeenrantalaisjoukkue pelasi upean runkosarjan ja on moneen kertaan osoittanut olevansa henkisesti kova ryhmä, jostain syystä sen suoritustaso jaksaa edelleen yllättää. Vaikka ei pitäisi.

– TPS:llä on tukeva johto ja se on menossa ottelusarjasta jatkoon, mutta toistaiseksi voi sanoa, että näistä kahdesta joukkueesta SaiPa tekee pelirohkeutensa ja taisteluhalunsa avulla suurempaa palvelusta suomalaiselle jääkiekkoilulle, Vesa Rantanen huomauttaa.

Ohittaa ei voi myöskään maalivahtipelin merkitystä.

SaiPan Frans Tuohimaa on ollut omalla tasollaan eli loistava, mutta TPS:n maalilla on nähty jo kaikenlaista turbulenssia.

TPS–SaiPa-puolivälieräparin kolmas ottelu pelataan tänään klo 17.00

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?