HIFK:n Tyrväisen törkytemppu mittaa SM-liigan kurinpidon selkärangan – ”Nyt pitää tulla kunnon tuomio” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

HIFK:n Tyrväisen törkytemppu mittaa SM-liigan kurinpidon selkärangan – ”Nyt pitää tulla kunnon tuomio”

Julkaistu: 5.3.2018 13:16

Viikonvaihteen puhutuin ja kohutuin jääkiekkotapahtuma oli HIFK:n Juhani Tyrväisen poikittainen maila Kärppien Kristian Vesalaisen polveen.

Tapaus oli suorastaan ainutlaatuinen: poikittaisia mailoja nähdään jatkuvasti, mutta ei polveen kohdistuneita. Tapaus eteni kurinpitoon, ja IS:n Videotuomarit ennakoivat kovaa tuomiota – jos kurinopidosta vain löytyy uskallusta sellaisen antamiseen.

– Teko on törkeä. Tuollaista ei yksinkertaisesti tapahdu kaukalossa. Tästä täytyy tulla kunnon pelikielto, Vesa Rantanen linjaa ja antaa oman esityksensä sopivan pelikiellon pituudesta.

Tilanteen tekee hankalaksi se, ettei selkeää ennakkotapausta ole. Kurinpito linjaa nyt puhtaalta pöydältä, paljonko tämänkaltaisista teoista jatkossa tuomitaan.

Oma roolinsa kokonaisuudessa on myös kansanedustaja Sinuhe Wallinheimolla, joka toimii SM-liigan pelaajayhdistyksen puheenjohtajana. Hän edustaa yhtä lailla Tyrväistä kuin Vesalaistakin, mutta asemastaan huolimatta hän kiirehti kertomaan Twitterissä seuraavan linjauksen:

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, Wallinheimo kirjoitti.

Herää kysymys, miksi pelaajien etujärjestön puheenjohtaja toimii näin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?