Leijonien ympärillä paljon kysymyksiä – oliko se hyvä peli vai ei? - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Leijonien ympärillä paljon kysymyksiä – oliko se hyvä peli vai ei?

Julkaistu: 18.2.2018 18:17

Videotuomarit pureutuivat Ruotsi-otteluun.

Suomi hävisi Ruotsille 1–3, mutta pelissä oli tuloksesta huolimatta myös paljon positiivista. Mutta kuinka paljon? Ja mihin se riittää näissä olympialaisissa?

Vastauksia tarjoilevat IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm.

– Alkuhan oli aivan musertava. Ruotsi osoitti, miten vaikeaa Suomella on, kun vastaan tulee hyväjalkainen ja hyvin kamppaileva huippujoukkue, Rantanen sanoo.

– Vastaavasti näimme myös sen, miten hyvin Suomi kykeni puolustamaan ja nostamaan tasoaan pelin edetessä. Mutta vaikeudet alkoivat taas, kun Ruotsi painoi kaasua, Rantanen jatkaa.

Peli osoitti myös sen, mikä on Suomen pelin vahvin osa-alue ja minkä elementtien varaan mahdollinen olympiamenestys rakentuu.

– Oman maalin suojeleminen ja vastustajan pitäminen parhaiden tekopaikkojen ulkopuolella. Siellä kulmissa ja laitojen lähistöllä saa ruotsalainen mellastaa niin paljon kuin haluaa. Suomi suojeli omaa maalia erittäin hyvin, Nyholm sanoo.

Ei tietenkään ole optimaalista, että Suomi ajautuu puolustamaan noin pitkiä aikoja eikä kykene juuri minkäänlaiseen avauspelaamiseen, mutta onko realistista ajatella, että Suomi pelaisi näissä kisoissa kiekkoa, jossa niin ei tapahtuisi?

Ja taas toisaalta: Suomi oli kuitenkin Ruotsia vastaan suhteellisen lähellä voittosaumaa, ainakin numeroiden ja tilastojen valossa.

Ristiriitainen ottelu, jonka jälkimainingeissa on iso ylianalysoinnin riski.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?