Eeli Tolvanen kirvoitti kuuman väittelyn: ”Eihän se vaikuta mihinkään!” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Eeli Tolvanen kirvoitti kuuman väittelyn: ”Eihän se vaikuta mihinkään!”

On selvää, että nuori supertykki Eeli Tolvanen on Leijonien tärkein pelaaja. Mutta miksi nyt maaliverkot soivat ja aiemmin oli pitkä kuiva kausi? Mikä on Tolvasen uuden nousun salaisuus?

16.2.2018 18:42

Ilta-Sanomien Videotuomareilla on asiasta päinvastaiset näkemykset.

– Pointti on nimenomaan siinä, että mitään ei ole tapahtunut. Ei ole mitään poppakonsteja, käärmekeittoja ja taikakaluja, joiden avulla Tolvanen on nyt uusi mies. Kyse on vain siitä, että joskus menee ja joskus ei. Esimerkiksi Lauri Marjamäellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä, väittää Tuomas Nyholm.

Vesa Rantanen on eri linjoilla.

– Totta kai kyse on laajemmastakin, syvemmästä asetelmasta kuin vain siitä, että joskus homma vain sattuu toimimaan. On lukuisia tekijöitä, alkaen ilmapiiristä ja joukkueen sisällä olevasta tunnelmasta, jotka vaikuttavat itseluottamukseen. Ja siitä maalien tekemisessä viime kädessä on kysymys, Rantanen sanoo.

Tulospuolella analyysi on yksimielisempi. Suomen saldo on täyttä timangia: kaksi voittoa, kymmenen tehtyä maalia ja erittäin vahva ote jo nyt vähintään parhaan lohkokakkosen paikkaan.

Norja-peli ei ollut laadullisesti askel eteenpäin, mutta kuka täällä mitään pelin laatuja miettii, jos sarakkeeseen tulee voittoja.

Muun muassa Vesa Rantanen.

– Kyllä Norja-ottelu tuli paljastaneeksi Suomen heikkouden, Rantanen linjaa.

Vastaus löytyy koko laajuudeltaan yllä olevalta videolta.

Leijonien olympiaturnauksen alkusarjan ohjelma: 15.2. torstai: Suomi–Saksa 5–2 (2–1, 2–0, 1–0) 16.2. perjantai: Suomi–Norja 5–1 (1–1, 1–0, 3–0) 18.2. sunnuntai: Ruotsi–Suomi klo 14.10

Olympiaturnauksen pistepörssi: 1) Eeli Tolvanen, Suomi 3+3=6 2) Kirill Kaprizov, OAR 4+0=4 3) Sami Lepistö, Suomi 2+2=4 4) Nikita Gusev, OAR 0+4=4 4) Petri Kontiola, Suomi 0+4=4 6) Jan Mursak, Slovenia 3+0=3 7) Ryan Donato, USA 2+1=3 7) Ilja Kovaltshuk, OAR 2+1=3 9) Linus Omark, Ruotsi 0+3=3 9) Derek Roy, Kanada 0+3=3

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?