Leijonilla kaikkien aikojen mahdollisuus – ”Pelko pois ja urku auki” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Leijonilla kaikkien aikojen mahdollisuus – ”Pelko pois ja urku auki”

Julkaistu: 14.2.2018 13:13

Iso kysymys on tämä: Kaivaako Leijonat olympiakaukalossa esiin tuulilasinpyyhkijät vai soturin sielun?

Mikä on Suomen iskukyky? Mitalisauma on aina, mutta onko kultaan saakka?

IS:n Videotuomarit muotoilevat asian näin:

– Kun NHL-pelaajat ovat poissa, Suomi tuskin kärsii tilanteesta enemmän kuin vaikkapa Kanada tai Ruotsi. On vaikea nähdä, miten Suomella olisi NHL-pelaajien mukana ollessa jollain tapaa kilpailukykyisempi tilanne, sanoo Tuomas Nyholm.

Mainitusta syystä turnaus on yksi viime vuosien vaikeimmin ennakoitavista jääkiekkotapahtumista. Oman olympialaisten vakiomausteensa tuo turnauksen tahti: kolme peliä ja sitten taistellaankin jo pääsystä mitalipeleihin.

Pelillisiin avainkysymyksiin lukeutuu ennen kaikkea se, lähteekö Suomi pelaamaan aktiivista, eteenpäinmenevää jääkiekkoa. Vai tyytyykö Lauri Marjamäen johtama joukkue passiivisempaan taktiikkaan?

– Mikä on rohkeuden määrä? Saako joukkue itsestään irti parhaan pelin ja etenkin parhaan pelitunteen tukemaan suoritusta? Sillä tässä ovat Marjamäen aikana olleet ne suurimmat ongelmat: Leijonat on jäänyt tunteesta vajaaksi. Niin ei saisi suomalaiselle kiekkojoukkueelle koskaan käydä, huomauttaa Vesa Rantanen.

– Kotikatsomoissa kannattaa seurata ottelun aikana tarkasti sitä, käykö pelaajien jalka koko ajan, onko ote rohkean energinen ja onko koko ajan vahva liike päällä. Vai valutaanko alaspäin, passaillaan ja pelataan sitä lätkää, jossa maila on kuin tuulilasinpyyhkijä omaa maalia kohti peruuttavan hyökkääjän kourassa, jatkaa Nyholm.

Suomi kohtaa olympialaisten avausottelussaan Saksan. Peli alkaa kello 5.10 aamuyöstä Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?