Tässä ovat SM-liigan tuntemattomat superketjut - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Tässä ovat SM-liigan tuntemattomat superketjut

Julkaistu: 10.2.2018 20:08

Julius Junttilan tai vaikkapa Antti Suomelan kaltaisia tähtiä on helppo kehua. Mutta myös SM-liigan alemman kategorian joukkueista löytyy pelaajia ja ketjuja, jotka ansaitsevat hehkutusta.

Aiheesta puhuvat oheisella videolla IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm.

Parhailla joukkueilla on yleensä myös valovoimaisimmat pelaajat – sellaiset, jotka menestyvät pistepörssissä ja vetävät suurimman huomion puoleensa. Mutta tämän hetken tulikuumia aisapareja ja ketjuja tutkittaessa pitää katse kääntää myös kohti sarjataulukon alakertaa: Ilveksen ja HPK:n kokoonpanojen suuntaan.

Kerhon Kristian Vesalainen, Oula Palve ja Eetu Tuulola ovat olleet loistavassa varhaiskevään vedossa ja nostaneet panoksillaan HPK:n vielä viimeiseen taisteluun sarjataulukon kymmenennestä sijasta. Tämä kolmikko on pelannut vahvaa jääkiekkoa ja tehnyt tulosta.

Yllä Kristian Vesalaisen ensimmäinen maali lauantain liigakierrokselta.

Varsinkin Vesalainen alkaa lunastaa häntä kohtaan asetettuja lupauksia. Henkilökohtainen onnistuminen U20-kisoissa vuodenvaihteessa toi lisää itseluottamusta, ja jo ennen kisoja alkanut vahva jakso on vahvistunut entisestään.

Toinen erikoishuomion ansaitseva ketju löytyy Ilveksestä: Eemeli Suomi, Arttu Ruotsalainen ja Ville Meskanen. Jokaisella mainitulla on meneillään läpimurtokausi – Suomella ja Meskasella jopa ihan sinne pistepörssin kärkipään kahinoihin.

Ilveksesta maininnan ansaitsevat myös vahvavireiset Sami Sandell ja Teemu Rautiainen, mutta heidän nimensä ovat liigaa seuraavien tiedossa varsin hyvin jo entuudestaan.

Liigassa on toki monia muitakin vahvoja ketjuja ja huomiota ansaitsevia pelaajia, mutta Videotuomarit keskittyvät tällä kertaa mainittuihin Ilveksen ja HPK:n pelaajiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?