Mitä hyvää Jyrki Ahon potkuista seurasi Ässille? Tylyt seuraukset puhuttavat: ”Millä logiikalla riski oli ottamisen arvoinen?” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Mitä hyvää Jyrki Ahon potkuista seurasi Ässille? Tylyt seuraukset puhuttavat: ”Millä logiikalla riski oli ottamisen arvoinen?”

Julkaistu: 8.2.2018 6:41

Porin jääkiekkoylpeys Ässät on nyt pelannut muutaman viikon uuden valmennuksen alaisuudessa. Jyrki Ahosta luopuminen ei toistaiseksi näytä erityisen nerokkaalta ratkaisulta, IS:n Videotuomarit pohtivat.

– Se oli iso riski alun alkaenkin. Ässillä oli ja on edelleen paljon hävittävää. Valmentajapotkuilla ei ylipäätään kovin usein saavuteta veret seisauttavia suunnanmuutoksia.

Näin tiivistää Vesa Rantanen Porin Ässien tilanteen.

Seuran julkisesti linjattu minimitavoite on päästä kahdeksan joukkoon eli olla runkosarjassa vähintään kuudes tai voittaa säälipelien ottelusarja.

Tällä rimakorkeudella mitataan uuden päävalmentajan Mikael Kotkaniemen suorituskyky.

Juuri nyt runkosarjassa kymmenen parhaan joukkoon selviytyminenkin näyttää kyseenalaiselta, vaikka Ässät on vahvistanut jo alkujaankin laadukasta ryhmää Sakari Salmisen ja Tommi Taimen kaltaisilla huippunimillä.

– Olisi kiinnostavaa nähdä riskikartoitusanalyysi, jonka perusteella urheilujohtaja Jari Korpisalo ja seuran muu henkilökunta tähän ratkaisuun päätyi.

– Millä logiikalla riski oli ottamisen arvoinen, kun nyt käynnissä oleva kehityskaari oli täysin realistinen vaihtoehto? Tuomas Nyholm kysyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?