Videotuomarit

Nyt on ison pohdinnan paikka: ”Mihin Marjamäen Leijonat on oikein matkalla?”

Julkaistu:

MM-kisat
Suomen viimeinen ottelu MM-kisoissa oli pronssikamppailu Venäjää vastaan. Suomi hävisi.
Näin ollen on aika paketoida koko turnaus ja Lauri Marjamäen kausi maajoukkueen päävalmentajana. IS:n videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm tekevät sen normaaliin tapaansa:

Suorapuheisesti, mutta rehellisesti kokonaisuutta arvioiden.

– On fakta, että Suomen turnaus oli kokonaisuutena huono. Nyt on Marjamäellä ison pohdinnan paikka – analyysin on oltava tarkka ja raadollisen rehellinen, Nyholm sanoo.

Vesa Rantanen kysyy Marjamäen ajamien pelillisten teesien perään. Niitä kun ei kaukalossa ole näkynyt. Ei World Cupissa, ei EHT:llä eikä MM-kisoissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos pelin aktivoittaminen ja aktiivisten ulottuvuuksien korostaminen oli tärkeää, miksei maajoukkue pelannut niiden asioiden kautta? Mikseivät pyrkimykset näkyneet kaukalossa? Vaihtoehtoja on muutama. Joko joukkueet pelasivat vastoin ohjeita, joko ohjeet olivatkin toisenlaiset tai jotakin siltä väliltä, Rantanen pohtii.

Isoja pohdintalinjoja on nyt paljon. Maajoukkueen kautta on pohdittava poikkeuksellisen tarkasti, mutta vielä sitäkin laajempaan analyysiin on syytä.

Suomalaisen jääkiekkoilun yllä leijuu uhkakuvia. Pelitapa ei tunnu tarjoavan enää etua kilpailijoihin nähden. Pelaajapooli on kapea. Jopa silkassa luisteluvoimassa tuntuu olevan eroja suhteessa muiden maiden pelaajiin.

– En yllättyisi, jos Suomi-kiekon kantavat voimat koottaisiin pian taas Vierumäelle pohtimaan lajin suuntaa maassamme, Rantanen sanoo.

– Itse asiassa niiden kehityspäivien aika on todellakin nyt eikä joskus myöhemmin, hän jatkaa.

Katso täältä oikeat vastaukset kaikkiin Videotuomareiden ja DNA:n MM-pähkinöihin!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt