Jääkiekkoliiton puheenjohtajaehdokas Videotuomareille: ”Toista Kalea ei tule” - Videotuomarit - Ilta-Sanomat

Jääkiekkoliiton puheenjohtajaehdokas Videotuomareille: ”Toista Kalea ei tule”

Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi pyrkivä Pekka Soini haluaa olla yhteistyöjohtaja.

31.8.2015 15:27

Sanoma Media Finlandin entinen toimitusjohtaja Pekka Soini oli ensimmäinen Jääkiekkoliiton puheenjohtajakisaan ilmoittautunut.

Pitkään jääkiekon taustakabineteissa pyörinyt yritysjohtaja tuntee myös kiekon ruohonjuuritason, koska hänen kaksi poikaansa pelaavat jääkiekkoa.

58-vuotias Soini haluaa tehdä selvän pesäeron Kalervo Kummolan johtamistyyliin.

– Toista Kalea ei tule. Minulla on suuri kunnioitus häntä kohtaan, mutta minulla on täysin erilainen tapa johtaa, Soini sanoo IS:n Videotuomareiden haastattelussa.

– Haluan johtaa yhteistyön kautta. Meillä on pyramidin toisessa päässä huippukiekko ja toisessa päässä se suuri massa, jolle jääkiekko on harrastus ja hyvä sellainen. Paras lopputulos saadaan, kun kaikki tekevät yhteistyötä.

Soinin mielestä jääkiekko Suomessa voi kokonaisuudessaan hyvin. Puheenjohtajan mielestä etenkin maajoukkueen tulokset kertovat totuuden.

– Kale ja kumppanit ovat tehneet hyvää työtä. Se näkyy jo maajoukkueen menestyksen kautta, mikä on hyvä mittari siitä. Mutta menestyskään ei ole pysyvää, jos ei tehdä kehitystyötä, Soini linjaa.

– Meillä oli kesällä hieno NHL:n varaustilaisuus, jossa menestyimme paremmin kuin Ruotsi. Moni nuori pelaaja teki viime kaudella läpimurron, Mikko Rantanen, Joonas Donskoi ja kumppanit.

Jääkiekko on kärsinyt viime vuosina myös kolhuja. Lajin imagoa ovat rasittaneet muun muassa ylilyönnit kaukalossa, MM-kisojen pääsylippuskandaali sekä lajin kalleus perusharrastajalle.

Jälkimmäiseen Soinilla on tarkka näkemys omien kiekkojunioripoikiensa kautta.

– Jos 9-vuotiaan poikani kiekkoharrastus maksaa 60 euroa kuussa, niin en pidä sitä pahana, koska siihen kuuluu paljon laadukkaita tapahtumia. Mutta kun 12-vuotiaan poikani maksu on 300 euroa kuussa, niin se on tietysti jo aika paljon, Soini sanoo.

– Tiedän, että näitä asioita on mietitty. Mailat ja varusteiden hinnat eivät ole ongelma, pienimmillä junioreilla ei kulu niin paljoa mailoja, aina on viimevuotisia malleja tarjouksessa ja varusteita voi kierrättää. Suurin ongelma on jäävuorojen hinnat ja siinäkin on alueellisesti isoja eroja, mutta emme me voi vaatia, että kunnat alkavat jakaa jäätä ilmaiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?