Suoraa puhetta Leijonien murheenkryynistä: ”Miksi tätä jätkää roikotetaan mukana?”

rac

Julkaistu:

VIDEOTUOMARIT
Juhamatti Aaltonen, tuo mystinen jääkiekkoartisti. Vuodesta ja turnauksesta toiseen hän jaksaa jakaa kiekkokansan mielipiteet. Tänä keväänä kuitenkin näyttää siltä, että yhä useampi peukalo osoittaa alaspäin.
Aaltonen, 29, on yksi maailman parhaiten varjelluista jääkiekkosalaisuuksista. Muutaman kerran kaudessa hän väläyttää, muut ajat kuluvat kaarrellessa siellä täällä.

Tähän kaarteluun on nyt mennyt jänne monella kiekkoasiantuntijalla - muun muassa MTV Sportin Tero Lehterällä, joka kritisoi Aaltosta poikkeuksellisen rajusti Tanska-ottelun jälkeen.

IS:n Videotuomarit Vesa Rantanen ja Tuomas Nyholm ovat samoilla linjoilla, mutta muistuttavat, että lopullinen syyllinen mahdollisiin ongelmiin on päävalmentaja Kari Jalonen.

- Aaltonen on ollut samanlainen pelaaja vuosikausia, joten KJ sai ihan sitä, mitä tilasikin: Juhis pelaa täysin odotusten mukaan ja tuo pöytään saman vanhan panoksensa. Mikään ei ole muuttunut, sanoo Nyholm.

Rantanen vie lausuntonsa hiukan pidemmälle:

- Suomalainen jääkiekko pitää kuin kukkaa kämmenellä tällaista jätkää, joka oksentaa Leijonien perinteiden päälle kisoista toiseen. Se on se suurin ongelma. Ja kaikki tämä sallitaan vain siksi, että hän on silloin tällöin onnistunut tekemään isoja maaleja ja hänessä on ns. potentiaalia, Rantanen tylyttää.

- Paljon tärkeämpi viesti kuin Juhiksen potentiaalista unelmoiminen olisi se, että tällaisella kaverilla, joka ei saa tai edes yritä saada itsestään sitä omaa parastaan irti, ei pitäisi olla mitään asiaa kansakunnan kiekkokaapin päälle, Rantanen jatkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt