Veikkausliigan maali­kuninkaalle tärähti miljoona­tarjous – lähtee jätti­palkan perässä eksoottiseen maahan

Lee Erwin siirtyy Libanonin pääsarjaan.

Lee Erwin huudatti Hakan faneja toistuvasti viime kaudella.

7.11. 18:51

20 maalia päättyneellä kaudella Veikkausliigassa ampunut Lee Erwin siirtyy Libanonin pääsarjassa pelaavan Al Ahedin riveihin. Libanonin valtion uutistoimiston NNA:n mukaan Erwin solmi seuran kanssa puolentoista vuoden mittaisen sopimuksen.

Ennen siirtouutista tiedettiin, että Erwinin perässä oli suomalaisseurojen lisäksi joukkueita ainakin Britanniasta, Turkista ja Bulgariasta. Skotlantilainen päätti kuitenkin lähteä hyvin eksoottiseen futiskohteeseen.

Libanonilaisen El Maestro Sport -sivuston mukaan Erwinistä tulee kovapalkkaisin pelaaja Libanonin pääsarjassa.

Sivuston mukaan peruspalkan, voittobonusten ja muiden kannustimien myötä puolentoista vuoden sopimuksen arvo nousee noin miljoonaan euroon. Näiden tietojen valossa Erwin on tiettävästi kovapalkkaisin jalkapalloilija sarjassa kahteen vuosikymmeneen.

Al Ahed voitti Aasian maanosaliiton AFC:n seurajoukkueturnauksen AFC Cupin 2019. Seuralla on myös voimakkaita poliittisia kytköksiä. Se on lähellä äärijärjestö Hizbollahia.

Ennen Suomeen tuloa Erwin pelasi Skotlannin pääsarjassa St. Mirrenin riveissä. Hän on edustanut Skotlannissa myös Kilmarnockia, Ross Countya, Motherwellia ja Arbroathia. Erwin on pelannut myös Englannissa ja Iranissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?