Suomen Palloliitto sakotti itseään

Myös Suomen Cupissa pelanneet KuPS ja Inter saivat sakot.

Suomen Cup päättyi vuonna 2022 KuPSin juhliin ottelussa Interiä vastaan. Molemmat finalistit ja tapahtuman järjestänyt Palloliitto saivat sakot.

4.10. 13:58

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta jakoi sakkoja 17. syyskuuta pelatun miesten Suomen Cupin loppuottelun tapahtumista.

Maksettavaa kertyi sekä liitolle että finaalissa pelanneille KuPSille ja Interille. Palloliitto kertoi asiasta tiistaina sivuillaan.

Palloliitto sai turvallisuusmääräysten rikkomisesta sakkoa 1 000 euroa, sillä KuPSin ja Interin kannattajat toivat ottelutapahtumaan pyroteknisiä tuotteita ja niitä myös käyttivät. KuPS sai sakkoa 1 500 euroa ja Inter 1 300 euroa.

–  Turvatarkastukset eivät lopulta ole onnistuneet estämään useiden pyroteknisten tuotteiden salakuljettamista stadionille ja käyttämistä siellä. Lisäksi pyrotuotteiden käyttäjien läheisyydessä istuneita kannattajia on joutunut hengitysvaikeuksien vuoksi poistumaan paikoiltaan, kurinpitopäätöksessä todetaan Palloliiton osalta.

Palloliitto ilmoitti Twitterissä tiistaina iltapäivällä, että se lahjoittaa sakkoa (1 000 euroa) vastaavan summan Jalkapallo-Säätiön vähävaraisten tai syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten jalkapallotoiminnan edistämistä tukevaan rahastoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?