Järkyttävästä joukkotappelu­videosta uutta tietoa – tapahtumapaikka selvisi

Jalkapallohuligaanien joukkotappelun tutkinta on siirretty Itä-Uudenmaan poliisille.

20.9. 19:55

Vuonna 2019 tapahtuneen jalkapallohuligaanien välisen rajun joukkotappelun tapahtumapaikaksi on selvinnyt Mäntsälä. Täten tapauksen tutkintavastuu on siirretty Itä-Uudenmaan poliisille.

– Syyskuun lopulla 2019 tapahtuneesta väkivaltaisesta joukkotappelusta on kirjattu nyt meille uusi rikosilmoitus ja tässä vaiheessa sitä tukitaan tappeluun osallistumisena. Rikosnimikkeet saattavat muuttua ja tarkentua tutkinnan edetessä, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä poliisin tiedotteessa.

Ilta-Sanomat julkaisi haltuunsa saaman videon joukkotappelusta viime viikolla. Videon perusteella kyse on HJK:n ja FC Lahden kannattajien välisestä yhteenotosta, joka vaikuttaa olleen etukäteen sovittu ja suunniteltu.

Viime viikolla tapausta kommentoi Helsingin rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen. Tapauksen tutkinta oli alun perin Helsingin poliisilla, jonka haltuun video oli päätynyt.

Lehtosen kertoi tuolloin, että toistaiseksi ketään videolla näkyvistä henkilöistä ei ole tunnistettu.

– Meillä on mielestäni ihan hyvät mahdollisuudet tunnistaa henkilöt, Lehtonen sanoi.

Lehtonen ei pystynyt arvioimaan, onko tappelussa sattunut esimerkiksi vakavia vammoja.

– Kyllähän siinä (videossa) semmoinen tekemisen meininki näyttäisi olevan että ei sekään poissuljettua ole, että jotakin vakavampaa olisi sattunut. Poliisin tietoon ei ainakaan ole tullut mitään, mikä johtaisi tällaiseen tapaukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?