Podcast: Tämän vuoksi suomalaisvalmentajan pääsy maailmalle olisi niin tärkeää – ”Ymmärrän, miksi Kuopiossa ei innostuta”

Pallokerhossa valitaan Veikkausliigan onnistujia, puhutaan Simo Valakarin tilanteesta ja ennakoidaan HJK:n europeliä.

11.8. 9:00

Suomalaisessa jalkapallossa on kiireviikko. Veikkausliigassa pelataan tärkeä kierros, HJK:lla on kauden tähän asti kovin pelinsä Euroopassa ja pian pitäisi myös ratketa Simo Valakarin tuleva osoite valmentajana.

Pallokerhossa Mikko Knuuttila ja Janne Oivio keskustelevat Valakarin entistä lähempänä olevan Motherwell-pestin mahdollisuuksista ja eri puolista. Suomalaisluotsit saavat tällaisia tilaisuuksia harvoin – toisaalta KuPS on keskellä mestaruustaistelua.

Onko seuralla moraalista velvollisuutta auttaa sitä paljon auttanutta valmentajaa? Voisiko Valakarin päästäminen tuottaa mainehyödyn, joka nostaisi KuPSin arvoa työnantajana kovilla kansainvälisillä jalkapallomarkkinoilla? Onko mestaruuden riskeeraaminen minkään sen arvoista?

Lisäksi pääaiheina ovat HJK:n tärkeä europeli Mariboria vastaan, jossa pelissä Klubilla on taas lohkovaihepaikka. Hyvä peli viime viikolla pohjusti loistoasemat.

Knuuttila ja Oivio valitsevat myös veikkausliigakauden onnistujia ja epäonnistujia tähän saakka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?