Ilves taas voitokas Veikkausliigassa – SJK:n kannattajilta protesti: ”Varoitin pelaajia etukäteen”

Ilveksellä kulkee nurmella ja kaukalossa. Seinäjoella protestoitiin.

18.9.2021 19:45

Tampereen Ilveksellä kulkee niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin. Jääkiekkoliiga on alkanut Ilvekseltä pelkillä voitoilla, ja jalkapallossa tuli lauantaina kolmas peräkkäinen voitto, kun Ilves kukisti Hakan vieraissa 1–0.

Miesten liigapelin ainoa maali syntyi, kun Tuomas Ollilan antama vapaapotku sivurajan läheltä kimposi Hakan topparin Luiyi de Lucasin jalasta Tabi Mangan reiteen ja siitä maaliin viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Voitolla Ilves nousi tasapisteisiin FC Lahden ja HIFK:n kanssa taistelussa pääsystä ylempään jatkosarjaan.

–  Keskitys meni aivan nappiin. Keskiviikkona kaadetaan Maarianhamina, hävisimme sille vieraissa, Ollila sanoi.

Ilveksen päävalmentajaksi kesken kauden noussut Toni Kallio myönsi joukkueen avausjakson olleen heikon.

–  Puoliajalla piti herätellä porukkaa. Ääntä ei tarvinnut korottaa, korostettiin vain aktiivisuuden merkitystä derbyssä. Kokonaisuutena saatiin voitto aika nihkeällä pelillä, ei saatu jalkaa liikkeelle. Emme olleet vähään aikaan tehneet maalia erikoistilanteesta, se lämmitti, Kallio sanoi.

Haka on voittanut vain yhden yhdeksästä kotiottelustaan. Maarianhaminan voitettua ja AC Oulun otettua pisteen asema karsijan paikalla heikkeni entisestään.

SJK ja FC Inter tasasivat pisteet 2–2 (1–0) -lukemin.

Interille piste oli lopulta helpotus, sillä SJK johti ottelua jo 2–0. Kotijoukkue osui molempien jaksojen alussa ja näytti marssivan voittoon. Ensimmäisestä vastasi Murilo, toisesta Jake Jervis.

Inter otti kuitenkin hallinnan toisella 45-minuuttisella ja iski kavennuksen 56. minuutilla. Maali oli Matias Ojalan käsialaa. Tasoitus syntyi runsas kymmenen minuuttia myöhemmin Benjamin Källmanin jalasta.

–  Halusimme voittaa, joten emme voi tietenkään olla täysin iloisia. Tulos ratkaisee. Olen kuitenkin iloinen, ettemme luovuttaneet, sanoi Interin päävalmentaja Jose Riveiro.

Ottelun puheenaiheisiin kuului SJK:n kannattajaryhmän Kloppien protesti, joka oli kohdistettu seinäjokelaisten seurajohdolle. Kloppien fanipääty oli avauspuoliajalla tyhjillään. Katsomonosassa oli vain lakana, jossa luki "Teidän Kerho". Faniryhmän oma slogan on "Meidän Kerho". Protestin taustalla on etenkin johdon tiedotuspolitiikka ensi kauden valmentajakuvioista.

–  Varoitin pelaajia etukäteen tästä tilanteesta. Ero oli tietenkin merkittävä toisella jaksolla, kun fanipääty palasi paikalleen, sanoi SJK:sta kauden jälkeen lähtevä päävalmentaja Jani Honkavaara.

IFK Mariehamn murjoi HIFK:sta 3–0-vierasvoiton ja KuPS kaatoi vieraskentällä KTP:n 2–1. FC Lahti päätyi AC Oulun kanssa maalittomaan tasapeliin.

HJK johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla ennen ottelun enemmän pelannutta KuPSia. SJK on kolmantena pisteen edellä Interiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?