Jari Litmanen: Mathias Lindström kertoi uutuuskirjassa muiston HJK:n sakkokassasta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Jari Litmanen tuli pukukoppiin kädessään hedelmäpussi – sisältö yllätti täysin: ”Nauroi likaisesti päälle”

Mathias Lindström kertoo uutuuskirjassa hauskan muiston Jari Litmasen ajasta HJK:ssa.

HJK:n Mathias Lindström ja Jari Litmanen pääsivät juhlimaan Veikkausliigan mestaruutta kaudella 2011.

17.9. 16:51

Jari Litmanen palasi Helsingin Jalkapalloklubiin kaudeksi 2011. Hän oli edustanut seuraa tasan 20 vuotta aikaisemmin, kaudella 1991.

Kun Litmanen pelasi ensimmäisen kerran Klubissa, hän oli nousukiidossa oleva nuori tähti. Helsinkiin palatessaan hän oli kaiken nähnyt ja voittanut konkari, jota nuoret pelaajat olivat lapsuudessaan ihailleet.

Juha Kanervan ja Petri Lahden kirjoittaman uutuuskirjan Litmanen – kympin matkassa mukaan Litmasta ei kuitenkaan kohdeltu HJK:n joukkueessa mitenkään muista pelaajista poikkeavalla tavalla.

Esimerkin asiasta kertoo toppari Mathias Lindström, jonka vastuulla oli HJK:n sakkokassan pitäminen. Litmanen oli kerran saapunut myöhässä harjoituksiin ja häntä oli muistutettu siitä, että rangaistuksena oli sakko.

Lue lisää: Kuva: Tämän paperin vannottiin jäävän ikuisesti salaiseksi – näin paljon rahaa suomalaisseura sai Jari Litmasesta 29 vuotta sitten

Litmanen pulitti sakon kiltisti, mutta väläytti huumorintajuaan rahoja Lindströmille tuodessaan.

– Sieltä se tuli ruokakaupasta saatava hedelmäpussi puolillaan pieniä kolikoita ja nauroi likaisesti päälle. Hyvä läppähän se oli, ei siinä mitään, mutta en antanut periksi, vaan laskin huolella kolikot, että summa saatiin eurolleen sakkokassaan, Lindström kertoo kirjassa.

– Sellainen vartti siinä meni, sillä sakko oli muistaakseni jotain viidenkymmenen ja sadan euron väliltä. Pistin kymmen- ja viisisenttiset pinoihin, mutta ykköset ja kakkoset palautin hänelle ja kehotin viemään hilut vaikka Hollantiin, kun niillä ei ollut käyttöä täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?