HIFK pestasi kovan vahvistuksen – yksi MLS:n kovimmista maalintekijöistä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HIFK pestasi ikonipelaajan Yhdysvalloista – yksi sarjan kaikkien aikojen kovimmista maalintekijöistä

HIFK vahvisti hyökkäyspäätään kokeneella konkarilla.

HIFK julkaisi Kei Kamaran sopimuksen perjantaina.

30.7. 15:55

Veikkausliigan HIFK pestasi loppukauden kattavalla sopimuksella hyökkääjä Kei Kamaran, joka on pelannut urallaan 33 maaottelua Sierra Leonen asussa. Hän muutti Sierra Leonesta Yhdysvaltoihin vain 16-vuotiaana ja nousi jalkapallossa Pohjois-Amerikan pääsarja MLS:ään. Sopimukseen sisältyy optio seuraavasta kaudesta.

HIFK:n tiedotteen mukaan Kamara on MLS:n kaikkien aikojen viidenneksi paras maalintekijä. Hän heilautti 359 ottelussa verkkoa yhteensä 130 kertaa ja antoi 37 maaliin johtanutta syöttöä.

– Olen hyökkääjä, joten rakastan maalien tekemistä, ja se on myös vaikuttanut pelitapaani niin kauan kuin olen pelannut. Lisäksi olen fyysinen pelaaja. Rakastan pelata boksissa, mutta samalla myös auttaa joukkuetta puolustussuuntaan, 36-vuotias Kamara kertoi.

Kamaran viimeisin pesti on kaudelta 2020, jolloin hän edusti seitsemässä ottelussa Minnesota Unitedia. Tänä vuonna hän ei ole pelannut missään.

Englannissa pelatessaan Kamara edusti Norwichia Valioliigassa ja Middlesbroughia Championshipissä. Valioliigassa maaleja syntyi 11 ottelussa yksi ja sarjaporrasta alempana 25 ottelussa neljä.

A-maajoukkueessa Kamara on iskenyt kuusi maalia, joista viimeisin johdatti Sierra Leonen Afrikan-mestaruuskisoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?