Video: Hakan pelaajalle skandaalinkäryinen punainen kortti – ”Olin ainakin kahden metrin päässä” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Video: Hakan pelaajalle skandaalinkäryinen punainen kortti – ”Olin ainakin kahden metrin päässä”

FC Hakan ja Hongan välisessä ottelussa tuomittiin rangaistuspotku - ja samalla suora punainen kortti väärälle pelaajalle.

30.6.2021 21:32

Haka ei pystynyt neljännessäkään kotiottelussaan ottamaan kauden ensimmäistä kotivoittoa, sillä ottelu Honkaa vastaan päättyi 1–1.

Seth Saarinen vei ensimmäisellä liigamaalillaan Hakan johtoon. Lucas Kaufmann tasoitti rangaistuspotkusta 50. minuutilla. Se tuomittiin, kun Niklas Friberg hieman repi Jean Dongouta.

Uransa ensimmäistä liigaottelua tuominnut Peiman Simani näytti ensin pilkkua, seuraavaksi punaista korttia katseli puoliajalla kentälle vaihdettu Eero-Matti Auvinen.

–Olin ainakin kahden metrin päässä tilanteesta. Ensin hämmästyin, kun ylipäätään pilkkua näytettiin. Ja sitten pöyristyin, kun punaista näytettiin minulle, Auvinen sanoi.

Selittelyt eivät tuomiota muuttaneet. Tällä kaudella kuusi Ykkösen peliä tuominnut Simani ei kuunnellut.

–Niklas kävi sanomassa tuomarille että se oli hän, jolle olisi kuulunut kortti. Ei auttanut. Oli uran ensimmäinen punaiseni, Auvinen lisäsi.

Haka tekee oikaisupyynnön, ettei Auviselle tulisi pelikieltoa.

–Uralla on nähnyt kaikenlaista, varmaan tällaistakin. Teemme anomuksen pelikiellon kumoamiseksi, Hakan valmentaja Teemu Tainio sanoi.

Tasapeli oli Hongalle ensimmäinen. Ylempään loppusarjaan ennen kautta povattu ryhmä on viisi pistettä viivan alapuolella, ja se on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin viivan yläpuolella lähimpänä olevat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?