Veikkausliigan alku siirtyy ja otteluohjelma muuttuu - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliiga teki jo nyt kovan päätöksen: kauden alku siirtyy

Jalkapallon Veikkausliigan otteluohjelma menee samalla uusiksi.

Veikkausliigan alku siirtyy. Kuvituskuva.­

15.3. 17:12

Jalkapallon Veikkausliiga siirtää kautensa aloitusta ja muokkaa otteluohjelmaansa. Kauden uusi aloituspäivämäärä on 24. huhtikuuta.

Alun perin kausi oli tarkoitus potkaista käyntiin 10. huhtikuuta, mutta liigahallitus teki siirrosta yksimielisen päätöksen maanantaina. Hallitus kävi läpi covid-19-tilannetta ja sen vaikutuksia edessä olevaan jalkapallokauteen.

24. huhtikuuta pelaavat avausottelunsa ne joukkueet, jotka osallistuvat kauden aikana eurocupeihin. Sarja jatkuu 2. toukokuuta alkaen kaikkien seurojen osalta. Liigan tiedotuksen mukaan otteluohjelmaan pyritään tekemään mahdollisimman vähän muutoksia. Vain siirtyville kierroksille haetaan uudet ajankohdat.

Maanantaina jalkapalloliigan hallitus päätti muutoksista myös sarjajärjestelmään. Kauden päätteeksi pelattava eurolopputurnaus jää pois ohjelmasta, jotta siirretyt ottelut saadaan mahtumaan otteluohjelmaan mukaan. Runkosarjan pelaamista jatketaan 26.9. saakka ja sen jälkeen pelataan loppusarjat.

– Tämä on paras ratkaisu tässä tilanteessa, kun haluamme mennä terveys ja hyvinvointi edellä ja taata kaikin tavoin yleisölle ja joukkueille turvalliset tapahtumat viime vuoden tapaan. Haluamme pelata mahdollisimman täysimääräisen sarjan, mikä on sekä seuroille että faneille tärkeää, Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen kertoo tiedotteessa.

– Rajoituksia on voimassa ja kukaan ei voi tietää miten tilanne tästä etenee, mutta uskomme ja toivomme, että nyt tehdyllä ratkaisulla pystymme pelaamaan täysipainoisen ja onnistuneen kauden – toivon mukaan mahdollisimman suurelta osin myös niin, että otteluihin saadaan yleisöä paikalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?