HIFK palkkasi espanjalaisen päävalmentajan – Gómez aikoo herättää nukkuvan jättiläisen

Joaquin Gómez siirtyy tehtävään Seinäjoelta.

Joaquin Gómez yrittää nostaa HIFK:n uudelle tasolle.

11.1.2021 8:37

Viime viikkoina omistusjärjestyjen takia julkisuudessa ollut jalkapalloseura HIFK pelaa ensi kaudella miesten jalkapalloliigaa espanjalaisvalmennuksessa.

Pääsarjajoukkueen uusi päävalmentaja on Joaquin Gómez. Sopimus kattaa kauden 2021, ja siinä on optio vuodesta 2022.

Gómez, 34, on toiminut valmentajana Juha Malisen johtamassa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Viime kaudella Gómez valmensi SJK:ssa seinäjokelaisseuran päävalmentajan Jani Honkavaaran alaisuudessa.

– Päävalmentajaksi siirtyminen on pitkään ollut tavoitteenani, joten tämä on iso askel, Gómez sanoi HIFK:n tiedotteessa.

Hänen mukaansa helsinkiläisseura on ”eräänlainen nukkuva jättiläinen”. Hän aikoo olla mukana herättämässä sitä ja nostamassa seuran tasolle, jolla sen kuuluu olla.

HIFK:n mukaan Gómezilla on pitkä tausta valmentajana Englannissa, jossa hän on toiminut Derbyn, Lutonin, Brightonin ja Stoken valmennustiimeissä.

Ennen Seinäjoelle siirtymistä hän vaikutti pari kuukautta kotimaassaan, kun hän oli luotsaamassa Cartagenaa Segunda B-sarjassa.

Gómez on suorittanut Euroopan jalkapalloliiton Uefan Pro-lisenssin, ja lisäksi hänellä on maisterintutkinnot liikuntatieteistä ja valmennuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?