HIFK sai lisenssin Veikkausliigaan, kaikki seurat liigakelpoisia – ”Päätös oli odotettu” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HIFK sai lisenssin Veikkausliigaan, kaikki seurat liigakelpoisia – ”Päätös oli odotettu”

Kaikille veikkausliigaseuroille myönnettiin lisenssi kaudelle 2021.

HIFK nähdään Veikkausliigassa myös ensi kaudella.­

22.12.2020 12:25 | Päivitetty 22.12.2020 12:38

Palloliitto myönsi lisenssin 12 liigaseuralle ja varalla olevalle TPS:lle.Palloliitto on myöntänyt lisenssin kaikille miesten jalkapalloliigan seuroille, liitto kertoo nettisivuillaan. Lisenssin sai siten myös HIFK, jonka sarjapaikan haltijasta on ollut kiistaa. Seura pyrkii eroon kiinalaisomistuksesta siirtämällä kilpailutoiminnan taustayhtiö HIFK Fotboll Ab:lta yhdistysmuotoiselle HIFK Fotboll rf:lle.

HIFK iloitsi lisenssistä nettisivuillaan.

– Päätös oli seuralle odotettu, mutta virallinen myönteinen lisenssipäätös mahdollistaa nyt tulevan Veikkausliigakauden valmisteluiden normaalin jatkumisen. HIFK tulee lähiaikoina julkaisemaan lisää pelaajasopimuksia sekä maksamaan rästissä olevat laskut suunnitellusti, HIFK kertoi.

Liigalisenssin sai 12 seuraa. Lisenssit myönsi Palloliiton liigalisenssikomitea.

Liigan seuroja ovat HIFK:n lisäksi nousija AC Oulu, FC Lahti, Haka, Honka, Inter, hallitseva mestari HJK, IFK Mariehamn, Ilves, nousija KTP, KuPS ja SJK.

Palloliiton mukaan myös liigan täydennysmenettelyssä ensimmäisellä sijalla oleva TPS täytti liigalisenssin ehdot. Miesten Ykköseen pudonnut TPS saa liigapaikan, jos jokin liigaseura luopuu paikastaan.

Palloliiton mukaan osaan myönnetyistä lisensseistä sisältyy olosuhteisiin tai talouteen liittyviä ehtoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?