Veikkausliigajoukkue HIFK:lle kerääntynyt kymmeniä tuhansia velkaa – toimitusjohtaja kertoo epäonnisesta mätkykirjeestä: ”Ulosottomies soitti...”

HIFK Fotboll AB:lla on reilulta neljältä kuukaudelta kuusi maksuhäiriömerkintää.

HIFK Fotboll AB:n pääomistaja Lucas Chang Jin (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Christoffer Perret HIFK:n lehdistötilaisuudessa 14. toukokuuta 2019.

6.10.2020 16:51

Koronapandemia on ajanut urheiluseuroja ahtaalle. Yksi kärsijöistä on ollut jalkapallon veikkausliigajoukkue HIFK:n taustayhtiö HIFK Fotboll AB.

Yhtiöllä on ajalta 16.6.–24.9.2020 kuusi maksuhäiriö- tai muuta luottotietomerkintää. Isoin perittävä on 30. kesäkuuta protestilistalle päätynyt 39 440 euron summa.

Velkojen syy ei yllätä.

– Ne johtuvat koronatilanteesta ja siitä, ettemme ole saaneet itse kaikkia maksuja ajallaan meille päin, HIFK Fotboll AB:n toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoo puhelimitse IS:lle.

– Ei olla saatu kaikkia sponsorimaksuja, ei olla saatu tietenkään kaikkia niitä tuloja ylipäätään mitä oli tarkoitus saada ja ei olla saatu ajoissa kaikkia eriä meidän omistajalta, Perret luettelee.

Lontoossa asuva kiinalainen liikemies Lucas Jin Chang osti toukokuussa 2019 51,9 prosentin osake-enemmistön HIFK Fotboll AB:stä. Osakkeet merkittiin Changin Impress Longon Europe Limited -yhtiön nimiin. Changin kerrottiin tuolloin sijoittavan seuraan kaksi miljoonaa euroa.

Onko omistajalta nyt tulossa rahaa?

– Tällä hetkellä en tiedä, onko tulossa lisää. Hän on tehnyt sen, mitä sopimus vaati tältä vuodelta. Nyt neuvotellaan jatkosta, Perret vastaa.

Protestilistalle mennyt maksu on Perret’n mukaan jo maksettu. Hän kertoo, että maksuhäiriöissä on ollut osin kyse myös inhimillisestä virheestä.

– Tässä on ollut kaikenlaista hässäkkää tänä vuonna. Esimerkiksi verottajalta oli mennyt verovaatimuskirje kesällä Olympiastadionille, joka oli meidän osoite viisi vuotta sitten. Kun ei reagoitu siihen, se oli mennyt perintään ja jatkoperintään ja peräti ulosottoon. Ulosottomies soitti, että olisi tällainen, Perret kertoo.

– Kaikki posti oli mennyt väärään osoitteeseen, eikä koskaan tullut perille.

Koronapandemialla on Perret’n mukaan joka tapauksessa iso rooli velkoihin.

– Sen huomaa selkeästi. Me olemme maksaneet laskujamme myöhässä ja meille on maksettu laskuja myöhässä entistä enemmän, sanoo Perret.

Onko teillä luottoa, että rästimaksut saadaan maksettua?

– On tässä luottoa, että ne tulevat maksetuksi. En sitä epäile.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?