Video: Maalivahti taklattiin karmeasti Espoossa – telottu pelaaja sai kostonsa dramaattisella tavalla - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Video: Maalivahti taklattiin karmeasti Espoossa – telottu pelaaja sai kostonsa dramaattisella tavalla

Hongan Nasiru Banahene ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla.

27.9.2020 21:24

FC Haka kaatoi FC Hongan dramaattisessa ottelussa Espoossa 2–1.

Ottelun puhutuin hetki nähtiin avausjakson 28. minuutilla, kun nähtiin yksi liigakauden rajuimmista taklauksista.

Hongan wingback Nasiru Banahene jahtasi palloa, joka oli ajautumassa Hakan maalivahdille Michael Hartmannille. Banahene pelasi tilanteen loppuun, mutta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Hän lähti tavoittelemaan palloa kovasta vauhdista liukutaklauksella.

Banahene ajautui tilanteeseen kovalla vauhdilla. Hän myös näyttää menevän liukutaklaukseen nappulat edellä.

Banahene osui suoraan Hartmannin tukijalkaan. Maalivahti lähti taklauksen voimasta ilmalentoon. Hän oli huonossa asennossa potkaistuaan juuri pallon väljemmille vesille. Hartmann ei selvästi osannut odottaa, että Banahene lähtisi vaaralliseen liukutaklaukseen.

Kivuliaasti kaatunut amerikkalaisvahti pystyi kuitenkin jatkamaan peliä hoitotauon jälkeen.

Taklauksen näet jutun pääkuvana olevalta videolta.

Erotuomari Antti Munukka näytti viivyttelemättä Banahenelle punaista korttia. Protestoinnin jälkeen Banahene poistui kentältä pelikaverinsa Macoumba Kandjin avustuksella.

Ulosajoon tyssäsi myös Hongan hyvä alku. Macoumba Kandji oli vienyt isäntäjoukkueen johtoon vain muutamaa minuuttia aiemmin. Avausjakson lopussa Hakan Antto Hilska iski tasoitusosuman.

Toisella jaksolla Salomo Ojala vei vieraat johtoon Anton Popovitchin alustuksesta. Haka ei saattanut kuitenkaan vielä hengähtää, sillä Honka sai lisäajan neljännellä minuutilla rangaistuspotkun.

Lucas Kaufmann astui ampumaan, mutta nyt oli Hartmannin vuoro loistaa. Hän torjui rankkarin ja perään Kaufmannin uuden yrityksen paluupallosta. Ottelu päättyi hetkeä myöhemmin, ja Hakan pelaajat aloittivat villit voitonjuhlat.

Voitto oli erityisen tärkeä Hakalle, joka taistelee suorasta säilymisestä TPS:aa vastaan. Aiemmin viime viikolla HJK:n tasapelillä yllättänyt TPS jäi Ilveksen jyrän alle 0–4. Näiden tulosten turvin Haka otti kolmen pisteen pesäeron karsijan paikalla olevaan turkulaisseuraan.

Tappion myötä Hongan haaveet sarjan kärkipään haastamisesta käyvät yhä tuskaisemmiksi. Sarjakärki KuPS on jo 10 pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena, kakkonen HJK sekin kahdeksan pinnaa karussa.

Artikkeliin päivitetty ottelun lopun tapahtumat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?