Näin paljon KuPS tienaa eurovoitoistaan – todellinen jackpot on yhden voiton päässä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Näin paljon KuPS tienaa eurovoitoistaan – todellinen jackpot on yhden voiton päässä

Torstaina Suduvan kaatanut KuPS kerää euroseikkailustaan mukavan palkintopotin.

KuPS:n pelaajilla oli aihetta riemuun torstaina.­

25.9.2020 12:14 | Päivitetty 25.9.2020 16:29

Kuopion Palloseuran menestys eurokentillä tuo seuran kassaan merkittävää täydennystä.

Joukkue saa Euroopan jalkapalloliitto Uefalta vähintään 1,12 miljoonaa euroa. Liitto kutsuu summia ”solidaarisuusmaksuiksi”.

Todellinen jättipotti on savolaisilla yhden voiton päässä.

Viime vuoden Suomen mestari aloitti europelinsä Mestarien liigan karsinnoissa elokuussa. Ensimmäisellä kierroksella se hävisi Moldelle 0–5, mutta kuittasi kierroksesta 280 000 euroa.

Häviö norjalaisille tiputti KuPSin karsimaan paikasta Eurooppa-liigassa. Se jatkoi pelejä liigan toiselta karsintakierrokselta, jossa voitti Slovan Bratislavan rangaistuspotkukilpailussa. Tästä kierroksesta Uefa maksaa KuPSille 260 000 euroa.

Tuoreessa Pallokerhon jaksossa keskusteltiin KuPSin europelistä. Jos alla oleva podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen täältä.

Torstaina KuPS voitti Eurooppa-liigan kolmannella kierroksella liettualaisen Suduvan maalein 2–0. Kierros toi KuPSille palkintorahaa 280 000.

Ensi torstaina kuopiolaiset pelaavat niin sanotulla playoff-kierroksella Romaniassa CFR Clujia vastaan. Yksiosaisen ottelun voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, jossa suomalaisjoukkueista on pelannut vain HJK kaudella 2014–2015.

Jos KuPS häviää pelin Clujia vastaan, se saa silti 300 000 euroa. Mutta voitto toisi seuralle peräti 2,92 miljoonaa, joka maksetaan jokaiselle lohkovaiheessa aloittavalle joukkueelle.

Raharyöppy ei siihen loppuisi. Eurooppa-liigan lohkovaiheessa jokainen joukkue pelaa kuusi ottelua. Voitosta maksetaan 570 000 ja tasapelistä 190 000. Lohkosta jatkoon pääseminen on vähintään miljoonan euron arvoinen.

Ilta-Sanomat on käyttänyt laskelmissa viime kauden lukuja. KuPSista vahvistetaan IS:lle, että kokonaissumma on suurin piirtein oikea. Uefa kuitenkin maksaa seuralle hieman enemmän.

Pandemian vuoksi vierasotteluihin on esimerkiksi pakko kulkea yksityiskoneella, mitä liitto kompensoi tämän vuoden solidaarisuusmaksuissa.

Karsintaottelut pelataan tänä vuonna yleisöttä. Normaalitilanteessa KuPS olisi netonnut europeleistään vielä roimasti lipputuloja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?