Erotuomari sai uhkaavan tekstiviestin kesken ottelun Turussa – joutui turvamiessaattueessa pois stadionilta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Erotuomari sai uhkaavan tekstiviestin kesken ottelun Turussa – joutui turvamiessaattueessa pois stadionilta

Antti Munukka sai uhkaavan viestin kesken ottelun TPS–Haka. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Antti Munukka on pitkän linjan pääsarjatuomari. Kuvan ottelu ei liity jutun tapaukseen.

11.9.2020 11:20

Veikkausliigan ottelu TPS:n ja Hakan välillä keskiviikkona sai pelottavan käänteen. Ilta-Sanomien tietojen mukaan ottelun erotuomarille Antti Munukalle lähetettiin kesken ottelun uhkaava tekstiviesti.

Viesti lähetettiin ottelun aikana, Munukka näki sen ottelun päätyttyä. Hän kertoi asiasta otteludelegaatille. Delegaatti piti huolen siitä, että Munukka ja muut erotuomarit pääsivät järjestysmiessaattueessa autoilleen. Mitään fyysisiä välikohtauksia Turussa ei sattunut.

Erotuomari teki ottelusta normaaliin tapaan raportin ottelun jälkeisenä päivänä. Palloliitto on tehnyt tapauksesta rikosilmoituksen.

Ilta-Sanomat tavoitti Munukan perjantaina. Hän vahvisti saaneensa viestin ja nähneensä sen ottelun jälkeen. Viestissä Munukkaa uhattiin väkivallalla. Kyseessä ei ollut tappouhkaus.

Rikosilmoituksen vuoksi Munukka ei halunnut kommentoida tapauksen yksityiskohtia. Yleisellä tasolla hän pitää tuomarien uhkailua vaarallisena ilmiönä.

– Meillä on muutenkin todella vähän tuomareita, varsinkin alasarjoissa ja junioritasoilla. Se, että tällainen viesti tulee juuri minulle, ei ole keskeistä vaan se, että tällaista ylipäätään tapahtuu. Se on todella valitettavaa. Tilannetta ei auta, jos meitä uhkaillaan. Olemme kuitenkin tärkeä osa jalkapalloperhettä. Jatkossa meitä tuomareita ei välttämättä ole enää riittävästi, Munukka painotti.

Tuoreessa Pallokerhon jaksossa keskusteltiin mm. Munukan tilanteesta. Jos alla oleva podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella jakson tästä.

Munukka kertoi myös, että hän on kerran aiemmin urallaan saanut samantapaisen viestin. Se tapahtui hänen tuomariuransa alkupuolella vuosia sitten.

Munukka on 38-vuotias. Veikkausliigan lisäksi hänellä on ollut pitkällä urallaan paljon kansainvälisiä tehtäviä, joista ensimmäiset hän vihelsi jo vuonna 2010.

Haka kaatoi TPS:n ottelussa 3–1.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?