Kommentti: Järki jäi tunteen jalkoihin Stadin paikallispelissä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Järki jäi tunteen jalkoihin Stadin paikallispelissä

Poikkeusaikoina järjen pitäisi mennä tunteen edelle niin voiton kuin tappion hetkellä, kirjoittaa Juha Kanerva Stadin derbystä.

Turvavälit unohtuivat Stadin derbyssä.­

10.9. 23:29

Vaikka Töölön jalkapallostadionille otettiin koronarajoitusten takia vain 2 900 katsojaa, sekin näytti olleen liikaa.

HIFK:n yllättävän väkevä esitys sai punapaitojen kannattajat ryntäämään kentälle voittomaalin jälkeen. Sama toistui erotuomari Mattias Gestraniuksen puhallettua ottelun päättyneeksi.

Kaiken lisäksi ainakin yksi HIFK:n pelaaja suorastaan ryntäsi päätykatsomoa kohti, mikä oli melkoinen seireenikutsu hurmioituneille faneille.

Viranomaiset ovat sallineet yleisön pääsyn urheilutapahtumiin tarkoin rajoituksin. Kesän aikana on huomattu, että urheiluväki on vastannut huonosti tähän huutoon, eikä kansa ole välittänyt turvaväleistä.

– Ymmärrän kannattajien tunnereaktion, mutta näin korona-aikana tuo on vähän kyseenalaista, kommentoi HIFK:n liigajyrä Jukka Halme halailua ja syleilyä.

Poikkeusaikoina järjen pitäisi mennä tunteen edelle niin voiton kuin tappion hetkellä. Jos katsojat eivät noudata annettuja määräyksiä, liigaotteluja saatetaan pelata vastedes tyhjillä stadioneilla. Silloin kaikki häviävät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?