Raimo Sarajärvi osti Uunisaaren vuokraoikeudet näyttelijä Nelly Kärkkäiseltä - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HU ja HS: SJK:n omistaja osti helsinkiläisten rakastaman saaren – sijaitsee paraatipaikalla

Seinäjoen Jalkapallokerhon omistaja Raimo Sarajärvi on ostanut saaren.

Raimo Sarajärvi osti Uunisaaren vuokraoikeudet.­

9.8. 22:27

Veikkausliigan joukkueen Seinäjoen Jalkapallokerhon omistaja Raimo Sarajärvi on ostanut Helsingin Uunisaaren vuokraoikeudet. Kaupasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

– Se on selvästi helsinkiläisille tärkeä paikka. Kaiken perusta on, että saari pidetään avoinna helsinkiläisille, Sarajärvi kommentoi kehityssuunnitelmiaan Helsingin Sanomille.

Uunisaari sijaitsee Etelä-Helsingissä, paraatipaikalla Kaivopuiston rannassa. Saari on suojelukohde ja kaupunkilaisten suosima virkistyspaikka, jossa on esimerkiksi uimaranta.

Uunisaaressa uidaan kesällä ja talvella.­

Saaren omistaa Helsingin kaupunki. Vuokraoikeudet, joita on jäljellä 25 vuotta, siirtyivät Sarajärvelle ja kumppaneille Nelly Kärkkäiseltä, joka tunnetaan esimerkiksi Kotikatu-sarjan Ninni Luotolana. Kärkkäinen ja hänen miehensä Tuukka Mönttinen omistivat saaren ravintola- ja saunarakennukset, jotka vaihtoivat myös omistajaa kaupassa. Lisäksi tontilla on rakennusoikeutta.

Ravintola Uunisaaren rakennus siirtyi kaupassa Raimo Sarajärvelle ja kumppaneille.­

Sarajärven lisäksi ostajina olivat Jaakko Keskisen perhe ja Jarmo Rinta-Jouppi. Kärkkäisen hintapyyntö oli aiemmin 1,8 miljoonaa.

Sarajärvi kertoi HS:lle, että kauppahinta pidetään salaisena.

– Saimme mieheni Tuukan kanssa sen, minkä halusimme. Nyt en puhu rahasta vaan suuremmista asioista. Se on edelleen kaikkien saari ja he (uudet omistajat) ovat onnekkaita ja osa Uunisaaren tarinaa, parikymmentä vuotta saaressa asunut Kärkkäinen sanoi Helsingin Uutisille.

Nelly Kärkkäinen asui Ravintola Uunisaaren yläkerrassa.­

Sarajajärvi on seinäjokelainen suursijoittaja, joka omistaa SJK:n lisäksi myös esimerkiksi kiinteistönvälitysyhtiö Kotijoukkueen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?