KuPSin valmistautuminen huippuotteluun sai yllättävän käänteen keskellä yötä: ”Heräsin kuulutukseen” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

KuPSin valmistautuminen tärkeään otteluun sai yllättävän käänteen keskellä Helsingin yötä: ”Heräsin kuulutukseen”

KuPS ja HJK kohtasivat Veikkausliigan ottelussa viimeksi Kuopiossa syyskuussa 2019. KuPS voitti 1–0 virolaishyökkääjä Ats Purjeen maalilla. Kuvassa pallosta taistelevat KuPS:n Tuco (oik.) ja HJK:n Daniel O'Shaughnessy Santeri Väänäsen seuratessa tilannetta taustalta.

Julkaistu: 1.8. 13:31

Veikkausliigassa pelataan illalla viiden ottelun kierros. Helsingissä HJK isännöi sarjakärkeä, hallitsevaa mestaria Kuopion Palloseuraa.

Lauantai-iltana Helsingin Töölössä pelataan yksi alkukauden odotetuimmista Veikkausliigan otteluista. Helsinkiin HJK:n vieraaksi saapuu sarjaa johtava KuPS, joka on myös hallitseva Suomen mestari.

Loppuunmyydyn ottelun alla puhetta ja spekulaatiota on riittänyt, kuten kärkiottelun alla pitääkin.

Erikoisin sattumus tapahtui kuitenkin perjantain ja lauantain välisenä yönä hotellissa, jossa Helsinkiin edellispäivänä saapunut KuPS:n joukkue majoittui.

– KuPSin majapaikassa aiheeton palohälytys kello 4:30. Näinkö epätoivoinen Klubi on? Twitterissä vitsailtiin.

Twiittiin oli tarttunut esimerkiksi V Sportin selostajalegenda Mikko Innanen.

– Turkissa arkipäivää ennen matseja ja nyt täälläkin. Futiskulttuuria? Innanen kyseli.

Ilta-Sanomat tavoitti aamupäivällä KuPS:n apuvalmentaja Pasi Tuutin, joka pystyi vahvistamaan tapahtuneen.

– Näin on ilmeisesti käynyt. En tiedä sen tarkemmin, koska en herännyt hälytykseen. Heräsin vain kuulutukseen, että ”kyseessä on aiheeton hälytys, voitte palata huoneisiinne”, Tuutti kertoo.

Tuutti ei ollut ehtinyt vielä keskustelemaan asiasta joukkueen pelaajien kanssa, joten hän ei pystynyt kertomaan, missä määrin yöllinen episodi heitä häiritsi.

Kuopiolaiset ovat pelanneet kuusi ottelua, joista tuloksena neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. KuPS ja FC Honka ovat ainoat yhä tappiottomat joukkueet Veikkausliigassa.

Kotijoukkue HJK on sarjassa kolmantena, kaksi pistettä KuPSin takana. Tosin helsinkiläiset ovat pelanneet ottelun vähemmän. Sarjakakkosena on FC Inter Turusta.

Veikkausliigan kierros lauantaina 1.8.

FC Inter – IFK Mariehamn

HJK – KuPS

Ilves – HIFK

RoPS – TPS

SJK – FC Honka

Kaikki ottelut käynnistyvät kello 17:00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?