RoPSille kova vahvistus HJK:sta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

RoPSille kova vahvistus HJK:sta

Joonas Vahtera pelaa loppukauden Rovaniemellä.

Joonas Vahtera lähtee lainalle.

31.7.2020 12:52

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Rovaniemen Palloseura on hankkinut laitahyökkääjä Joonas Vahteran HJK:sta. Lainasopimus kattaa loppukauden.

Vahtera jäi HJK:n pelaajaruletissa paitsioon, kun seura vahvistui talven aikana tuntuvasti. Atomu Tanakan, Ferhan Hasanin ja David Brownen värväykset jo ennestään kovaan ryhmään jättävät monen minuutit vähiin. Klubin laiturilupaus Enoch Banza siirtyi jo aiemmin lainalle Rovaniemelle peliajan perässä.

Vahtera tuo RoPSin riveihin monipuolisuutta, pelintekotaitoa ja maalintekovoimaa. Hän pystyy pelaamaan myös hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Uransa toistaiseksi tehokkaimmalla kaudella Vahtera teki VPS:lle kuusi liigamaalia 2017.

Vahtera siirtyi HJK:hon kaudeksi 2019, muttei ole vielä tehnyt liigamaalia sinivalkoraidoissa. RoPSin kapeammassa ringissä 24-vuotiaalle Vahteralle tarjoutuu tilaisuus löytää takavuosien vire.

RoPS ja HJK ovat tehneet pelaajapuolella tiivistä yhteistyötä viime vuosina. Vaasalaislähtöinen Vahtera on jo neljäs lainapelaaja Klubista Rovaniemelle tällä kaudella. Banzan ja Vahteran lisäksi joukkueessa pelaa lainamiehinä maalivahti Matias Niemelä ja toppari Kalle Katz.

HJK puolestaan hankki viime talvena tuntuvalla siirtosummalla oman kasvattinsa Lucas Lingmanin takaisin riveihinsä RoPSista sen jälkeen kun Lingman löi läpi liigan tähtikaartiin Rovaniemellä. Samalla HJK:hon siirtyi sopimuksettomana pelaajana RoPSissa loistanut maalivahti Antonio Reguero.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?