Entiselle Veikkausliigan pelaajalle neljän vuoden vankeustuomio kahdesta törkeästä raiskauksesta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Entiselle Veikkausliigan pelaajalle neljän vuoden vankeustuomio kahdesta törkeästä raiskauksesta

Aristote Mboman sopimus veikkausliigaseura IFK Mariehamnin kanssa purettiin toukokuussa pelaajan pidätyksen jälkeen.

Julkaistu: 16.7. 17:22

Entinen Veikkausliigan pelaaja on saanut neljän vuoden vankeusrangaistuksen Ahvenanmaan käräjäoikeudessa. Hänet tuomittiin kahden törkeän raiskauksen lisäksi kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä lievästä pahoinpitelystä.

Ahvenanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina entisen Veikkausliigan pelaajan Aristote Ingi Mboman kahdesta törkeästä raiskauksesta, kahdesta pahoinpitelystä ja lievästä pahoinpitelystä neljän vuoden vankeusrangaistukseen.

Lievemmät syytekohdat tapahtuivat keväällä 2019 ja törkeät raiskaukset maalis-huhtikuussa 2020 maarianhaminalaisessa yksityisasunnossa.

Syytteiden todisteina oli muun muassa tuomitun puhelimesta löytyneitä valokuvia, lääkärilausuntoja ja WhatsApp-ryhmän viestejä sekä henkilötodistajien lausuntoja.

Tuomittu pidätettiin toukokuun 3. päivän aamuna ja on ollut vangittuna siitä lähtien. Tuomitun seura IFK Mariehamn antoi pelaajalleen potkut pian vangitsemisen jälkeen.

Ahvenanmaan käräjäoikeuden tiedotteen mukaan tuomittu tunsi kaikki uhrit entuudestaan. Toisen törkeästä raiskauksen syytekohdassa kerrottiin, että uhri oli saapunut vapaaehtoisesti syytetyn asunnolle lataamaan puhelintaan.

Vastaaja kiisti oikeudessa syyllistyneensä rikoksiin.

Aristote Mboma edusti vuodesta 2019 alkaen veikkausliigaseura IFK Mariehamnia, jota ennen hän pelasi muun muassa SJK:ssa, AC Oulussa ja FC Lahdessa sekä kävi Suomesta pikavisiitillä myös Unkarin kentillä vuonna 2014.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?