Roni Peiponen laittoi nappikset naulaan vain 23-vuotiaana – takana vaikeita loukkaantumisia - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

HJK:n entinen huippulupaus laittoi nappikset naulaan vain 23-vuotiaana – takana vaikeita loukkaantumisia

HJK tiedotti, että laitapelaaja Roni Peiponen lopettaa pelaajauransa.

Arkistokuva kaudelta 2015, jolloin Peiponen debytoi HJK:n edustusjoukkueessa.­

3.7.2020 20:13

Helsingin Jalkapalloklubin laitapuolustaja Roni Peiponen on päättänyt ripustaa pelikengät naulaan vain 23-vuotiaana.

Malminkartanon Pedossa ja HJK:ssa juniorivuotensa pelannutta Peiposta pidettiin 2010-luvun alkupuolella yhtenä Helsingin, ja jopa koko Suomen, lupaavimmista nuorukaisista. Suomen eri nuorisomaajoukkueissa hän pelasi yli 30 ottelua.

Veikkausliigassa Peiponen debytoi HJK:n paidassa, 18-vuotiaana toukokuussa 2015.

Mainion debyyttikautensa jälkeen, syksyllä 2015, lupaava laitapelaaja siirtyi Norjan pääsarjajoukkue Moldeen, josta hän palasi HJK:n riveihin kuitenkin jo seuraavana vuonna.

Tuoreessa Pallokehon jaksossa keskusteltiin Veikkausliigan avauskierroksesta. Jos alla oleva podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen täältä.

Urakehitystä häiritsivät vaikeat loukkaantumiset. Esimerkiksi kaudella 2017 Peiponen pelasi ainoastaan kaksi ottelua Kakkosta HJK:n reservijoukkue Klubi-04:ssä.

Viime kaudella Peiponen pelasi 11 Veikkausliigan ottelussa.

Oikealta Peiponen, Eetu Vertainen ja Anthony Annan valmistautumassa HJK:n Eurooppa-liigan karsintaotteluun Olimpija Ljubljanaa vastaan kesällä 2018.­

– Haluan kiittää koko Klubiperhettä hienoista vuosistani HJK:ssa. Olen saanut olla mukana hienossa yhteisössä, saanut hyviä ystäviä ja mukavia muistoja. Erityiskiitokset myös vanhemmilleni, jotka ovat tukeneet minua hienosti koko pelaajauran ajan, sanoi Peiponen HJK:n tiedotteessa.

HJK:n urheilu- ja kehitysjohtaja Miika Takkula lausui tiedotteessa kiitoksensa Peiposelle.

– Haluan kiittää omasta ja seuran puolesta Ronia kaikesta seuran eteen tehdystä työstä ja omistautumisesta. Minulla on ollut hieno mahdollisuus seurata aitiopaikalta hänen kasvamistaan seurassa aina nuorimmista akatemian ikäluokista kohti miesten liigajoukkuetta. Tämän matkan varrelle on mahtunut monia hienoa hetkiä ja muistoja. Toivotamme Ronille kaikkea hyvää tulevaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?