Veikkausliigan pelaajaa uhkaa viiden vuoden vankeus – syytetään kahdesta törkeästä raiskauksesta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Veikkausliigan pelaajaa uhkaa viiden vuoden vankeus – syytetään kahdesta törkeästä raiskauksesta

Julkaistu: 2.7. 18:50

IFK Mariehamnin erottamaa pelaajaa syytetään kahdesta törkeästä raiskauksesta.

Veikkausliigassa IFK Mariehamnin riveissä vielä tänä keväänä pelannutta pelaajaa syytetään kahdesta törkeästä raiskauksesta. Ahvenanmaan käräjäoikeuden syyttäjä hakee tapauksessa viiden vuoden vankeusrangaistusta.

Syytekohtia on yhteensä viisi. Jalkapalloilijaa epäillään törkeiden raiskauksien lisäksi kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä lievästä pahoinpitelystä.

Lievemmät syytekohdat ovat syyttäjän mukaan tapahtuneet keväällä 2019, törkeät raiskaukset maalis-huhtikuussa 2020. Syyttäjän mukaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet yksityisasunnossa Maarianhaminassa.

Pahoinpitelysyyte pitää sisällään muun muassa kuristamista yksityisasunnon keittiössä. Lievemmästä pahoinpitelystä kerrotaan, että se olisi tapahtunut kaupungilla Maarianhaminan keskustassa ja että siinä olisi tapahtunut muun muassa hiusten repimistä.

Käräjäoikeuden papereista selviää, että epäillyt törkeät raiskaukset olisivat tapahtuneet yksityisasunnon makuuhuoneessa. Toisesta epäillystä törkeästä raiskauksesta kerrotaan, että uhri olisi saapunut vapaaehtoisesti syytetyn asunnolle lataamaan puhelintaan.

Todisteina on muun muassa valokuvia vastaajan puhelimesta, lääkärilausuntoja ja WhatsApp-ryhmän viestejä sekä henkilötodistajien lausuntoja.

Syytetty on ollut vangittuna toukokuun 3. päivän aamusta alkaen. IFK antoi pelaajalleen potkut muutama päivä vangitsemisen jälkeen.

– Vastaus on ei. Kerta kaikkiaan. Hän ei voi edustaa meitä, vaikka totta kai tiedostan, että lain silmissä hän on syytön kunnes toisin todistetaan, IFK Mariehamnin puheenjohtaja Dan Mikkola sanoi toukokuussa.

– Seurassa vallitsee shokki ja järkytys. On järkyttävää, kun henkilöä, jonka kaikki tuntevat ja jotkut pitävät hyvänä ystävänään, syytetään näin vakavista rikoksista, joihin kuuluu seksuaalista väkivaltaa, Mikkola sanoi pidätyksen jälkeen.

    Kuvituskuva.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?