Ilves siirtää kotipelinsä Ratinaan - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Ilves ei jahkaillut – iso päätös heti hallituksen uuden linjauksen jälkeen: ”Meille pelastava enkeli”

Veikkausliigan tamperelaisseura siirtää kotipelinsä Ratinaan.

Pelaaminen Tammelassa olisi tarkoittanut, etteivät kaikki Ilveksen kausikorttilaiset olisi päässeet samaan aikaan katsomoon.­

11.6.2020 14:47

Tamperelainen veikkausliigaseura Ilves siirtää heinäkuun kotiottelunsa Tammelan stadionilta isommalle areenalle Ratinaan, kun hallitus väljensi isojen ulkotilaisuuksien katsojarajoituksia. Yli 500 hengen tapahtumia voi järjestää jo heinäkuun alusta lähtien, jos käytettävissä on useita katsomolohkoja tai rajattavissa olevia alueita.

– Tämä päätös oli meille pelastava enkeli, sanoi tamperelaisen Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola STT:lle.

Erola arvioi, että seura pystyy ottamaan Ratinaan 3 000–5­000 katsojaa turvallisesti. Seuran suunnitelmat tarkentuvat lähipäivinä, mutta ainakaan sisäänpääsyreittien määrästä ei ole kiinni, etteikö ihmisiä saisi ohjattua Ratinaan turvavälejä noudattaen.

– Ratinan stadionille pääsee 20–30 portista, sillä aidassa on portteja. Niistä saamme ihmiset porrastetusti sisään. Opastusta se toki vaatii, Erola kertoi.

Katsomolohkojen läheisyyteen pitää järjestää saniteettitilat ja myyntipisteet, jotta katsojat eivät joudu siirtymään lohkosta toiseen virvokkeiden tai vessassa käynnin takia.

Tämä kaikki onnistuu Ratinassa, mutta Tammelassa tila ei olisi riittänyt. Henkilökuntaa tarvitaan toki normaalia enemmän, sillä yleisön avuksi kaivataan myyntipisteiden myyjiä, järjestyksen valvojia ja muita opastajia.

Erola on tyytyväinen etenkin siksi, että Ilveksen otteluihin kausikortin ostaneet noin 1 300 katsojaa pääsevät nyt kaikki otteluihin. Tammelassa se ei olisi onnistunut riittävin turvavälein.

– Mietimme nyt, onko muu lipunmyynti ennakkomyyntiä vai saako pääsylippuja myös portilta. Jos liput myydään ennakkoon, pystymme ainakin tarkemmin katsomaan, mille paikoille liput myydään. Turvaväliajattelu toteutuu, Erola kertoi.

Erola arveli nukkuvansa ensi yön paremmin kuin aikoihin, vaikka jalkapalloseuran talousmurheet eivät uudella linjauksella poistukaan. Koronakeväästä kertyi seuralle miinusta, mutta kesä näyttää paremmalta kuin vielä alkuviikolla.

Ilves aloittaa liigan 1. heinäkuuta kohtaamalla kotikentällään IFK Mariehamnin.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?