FC Lahden ruotsalaispelaaja Erik Törnros sanoo joutuneensa kiusauksen kohteeksi - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Ruotsalaispelaaja sanoo joutuneensa kiusauksen kohteeksi Lahdessa – näin vastaa joukkueen valmentaja

Erik Törnrosilla ja FC Lahden päävalmentaja Ilir Zenelillä on erilainen näkemys ruotsalaisen lähdöstä.

Erik Törnros (vas.) pelasi kaudella 2016 neljä liigaottelua PS Kemin paidassa.­

9.3.2020 14:31

FC Lahti tiedotti viime viikon maanantaina, ettei ruotsalaishyökkääjä Erik Törnros jatka lahtelaisten riveissä kaudella 2020.

Seuran ilmoituksen mukaan sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Kolme päivää myöhemmin Aftonbladet julkaisi 26-vuotiaan Törnrosin haastattelun, jossa tämä kertoi joutuneensa Lahdessa kiusatuksi.

Pelaajan mukaan hän ei missään vaiheessa saanut reilua mahdollisuutta näyttää osaamistaan uuden valmentajan aikana. Viime kaudella Lahtea valmensi Sami Ristilä, mutta syksyllä hänet korvasi Ilir Zeneli.

Törnrosin mukaan uudella luotsilla oli hänestä vahva ennakkokäsitys.

– Eräs joukkueenjohtoon kuulunut henkilö sanoi jo marraskuussa minulle, että en kuulu seuran tulevaisuuden suunnitelmiin enkä saa peliaikaa, Törnros sanoi Aftonbladetissa.

Vaikea synnytys

Geflessä ja Dalkurdissa aikaisemmin pelanneen ruotsalaisen perhe viihtyi radiomastokaupungissa, mutta joulukuussa perheellä oli vaikeita viikkoja. Törnroosin vaimo odotti toista lasta, ja pelaajan mukaan raskauden viime vaiheessa ilmeni terveysongelmia.

– Olin kotona perheeni luona ja keskityin tärkeimpään asiaan, pelaaja kertoo.

Törnros sai luvan lähteä näytille Malesiaan, mutta 194-senttinen torni ei päässyt sopimukseen sikäläisen seuran kanssa. Hän palasi Lahteen, jossa hän pelasi yhden Suomen cupin ottelun. Seuraavan ottelun aikaan hän oli kipeä.

– Ja kolmannen matsin aikaan seuran kotisivuilla kerrottiin, että en ollut käytettävissä.

Nimikyltti poistettiin

Pelaajan mielestä hänet hiillostettiin ulos joukkueesta.

– Pelinumeroni annettiin toiselle pelaajalle. Numero on pyhä, se on jalkapallossa kirjoittamaton sääntö, Törnros sanoo haastattelussa.

Pelaajan mukaan hänet poistettiin joukkueen sisäisestä WhatsApp-ryhmästä ja hänen nimikylttinsä hävisi pukukopista. Törnrosin mukaan hän ei saanut mitään selitystä edellä mainituille toimenpiteille.

– Vain sen, että en sovi valmentajan filosofiaan.

Törnros aikoo jatkaa uraansa muualla.

– Tuntuu hyvältä, kun ei tarvitse enää tapella joka päivä. Etsimme parhaillaan uutta seuraa, Törnros sanoi Aftonbladetissa.

Näin vastaa valmentaja

Lahden valmentajan Ilir Zenelin mukaan ei ole totta, että Törnrosin kohtalosta olisi päätetty marraskuussa.

– Ei pidä paikkaansa. Istuimme alas, kun hän tuli takaisin. Halusin tutustua häneen ihmisenä. Kerroin siinä vaiheessa, että olen muodostanut käsityksen hänen pelaajaominaisuuksistaan, Zeneli sanoo Ilta-Sanomille.

Valmentaja oli joulukuun aikana analysoinut tarkasti Lahden pelejä myös siltä kantilta, että muutaman pelaajan optiosta piti tehdä päätös.

– Näin, että olemme eri tiellä siitä, miten pelataan osana joukkuetta ja miten ratkaistaan tilanteita yksilönä. Kerroin hänelle tästä heti alussa. Uskon avoimuuteen ja oikeudenmukaisuuteen, koska toivon, että minuakin kohdellaan sillä tapaa.

Zenelin mukaan Törnros kertoi siinä vaiheessa pystyvänsä muuttumaan valmentajan haluamaan suuntaan.

– Sanoin, että sinulla on totta kai siihen mahdollisuus. En voi sanoa, että et pysty siihen.

Kaikkien paikkoja vaihdettiin

Valmentajan mukaan ruotsalaiskärki sai mahdollisuuden pelissä ja harjoituksissa.

– Kävimme sen jälkeen keskustelun uudelleen. Sanoin, että emme saa hänestä irti asioita, joita haluamme. Kerroimme myös, että joukkueeseen on tulossa erityyppisiä hyökkääjiä. Halusin hänen tietävän, että kilpailua on tiedossa. Sanoin myös, että kunnioitan häntä ihmisenä ja hänen sopimustaan.

Zenelin mukaan keskustelussa mukana olivat myös fysiikkavalmentaja Mika Heino sekä joukkueenjohtaja. Palaveri oli kuulemma rauhallinen ja rakentava.

Koska valmennus ei nähnyt Törnrosin roolia isoksi, hänen pelinumeronsa annettiin toiselle pelaajalle. Myös muiden pelinumeroita vaihdettiin. Nimikylttiasiaa valmentaja perustelee kopissa ylipäänsä tekemillä muutoksilla.

– Vaihdoin kaikkien istumapaikat. Ei kyse ollut vain hänestä, vaan muutin tiettyjä asioita kopissa.

– Hän nosti pelinumeron isommaksi asiaksi, mitä on aihetta. Jos valmentaja ilmoittaa, että näytöt eivät riitä ja pitäisi muuttua, ei voi keskittyä pelinumeroon sen sijaan, että yrittäisi muuttaa valmentajan näkemystä sinusta. Se kertoo jotain.

Zenelin mukaan Törnros purkaa pahaa oloaan muihin.

– Jollain tasolla sen ymmärrän, mutta toinen asia on, minkä verran hyväksyn.

– Olen pahoillani siitä, että hän on kokenut itsensä kiusatuksi. Arvomaailmaani ei todellakaan kuulu sellainen, että kukaan kokisi sellaista oloa toimintaympäristössäni. Arvoihini kuuluvat rehellisyys ja kova vaatimustaso huolimatta kenenkään nimestä, pelipaikasta tai roolista joukkueessa, Zeneli sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?