Veikkausliigaseura Rovaniemen Palloseura oli verottajalle velkaa yli 30 000 euroa. Summa on nyt maksettu, eikä kausi ole puheenjohtajan mukaan vaarassa. - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

RoPS joutui protestilistalle – seurapomo vakuuttaa, ettei liigakausi ole vaarassa

Rovaniemen Palloseura oli verottajalle velkaa yli 30 000 euroa. Summa on nyt maksettu, eikä kausi ole puheenjohtajan mukaan vaarassa.

Rovaniemen Palloseuralla oli akuutti kassakriisi, mutta verovelat on nyt hoidettu. Kuvassa hyökkääjä Aleksandr Kokko ja kannattajia.­

9.3.2020 11:59

Rovaniemen Palloseura lisättiin viime viikon torstaina protestilistalle. Veikkausliigaseuralla oli Verohallinnolle maksamattomia veroja 31 274 euron edestä.

Seura ei ollut hoitanut kaikkia viime marraskuun ja joulukuun verovelkojaan. Rästit piti hoitaa tammikuussa, mutta kun rahoja ei kuulunut, asia meni viranomaiskäsittelyyn.

– Meillä oli akuutti kassakriisi tietyn aikaa. Ei siinä sen kummempaa. Ne on nyt maksettu. Meillä meni maksut pitkäksi, emme yksinkertaisesti pystyneet hoitamaan niitä ajoissa. Nyt ne ovat kunnossa, mutta ikävästi tämä ehti tulla esille, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva sanoo.

Hänen mukaansa asia hoidettiin viime viikolla jo ennen protestilistalle joutumista.

Niva kertoo kassakriisin johtuvan muun muassa bingotoiminnan alasajosta johtuvista kustannuksista. Lisäksi majoitusbisneksen tuloutukset eivät ehtineet tulla seuralle ennen verovelkojen takarajaa.

Niva painottaa, ettei kenenkään pidä olla huolissaan siitä, pystyykö RoPS pelaamaan tulevan veikkausliigakauden.

– Ei ole syytä huolestua. Olemme totta kai huomioineet, että kassa on tiukalla ja käyneet toimenpiteet ja neuvottelut läpi, jotta rahoitus kestää. Kassa kestää ennen kauden alkua ja se kestää kauden aikanakin, mutta ikävä homma tällainen aina on.

Puheenjohtajan mukaan esimerkiksi pelaajat ovat saaneet palkkansa kassakriisin keskelläkin.

– On varmasti maksettu. Voit soittaa kenelle tahansa. Tuo vaan meni pitkäksi, kun ei ollut rahaa, Niva painottaa.

Veikkausliiga alkaa 11. huhtikuuta. RoPS kohtaa avauskamppailussaan HJK:n Helsingissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?