Manchester United jyräsi jatkoon Euroopan liigassa – Ole Gunnar Solskjäriltä iloinen palaute suomalaistuomareille

Julkaistu:

euroopan liiga
Manchester United varmisti jatkopaikkansa Euroopan liigassa.
Manchester United varmisti jatkopaikkansa Euroopan liigassa, kun se löi kotikentällään Old Traffordilla Partizanin maalein 3–0.

Ensi kertaa tämän kauden europeleissä useamman maalin yhdessä ottelussa tehneen Unitedin onnistujat olivat hyökkääjäkolmikko Mason Greenwood, Anthony Martial ja Marcus Rashford.

18-vuotiaan Greenwoodin viimeistely 22. minuutilla oli kylmänviileä. Martial harhautteli belgradilaisten puolustuksen solmuun 33. minuutilla, ja Rashford, joka tuhlaili avausjaksolla paikkoja, tykitti vasurillaan komeasti 49. minuutilla.

Liki ykkösmiehistöllään pelannut United koki kovia toisella jaksolla. Isoa kuormaa alkukaudesta kantanut keskikentän väsymätön raataja Scott McTominay loukkaantui, ja hänen pelaamisensa sunnuntaina Valioliigassa on epävarmaa. Punaisten keskikentän suurin tähti Paul Pogba on ollut sairastuvalla jo jonkin aikaa.


Vastustaja ei tietenkään ollut samaa luokkaa kuin Englannin kentillä, mutta kymppipaikkaa pelanneen Juan Matan mukaantulo piristi kotijoukkueen hyökkäyspeliä selvästi. Iän myötä entistä verkkaisemmin liikkuva Mata pystyi tekemään huomattavasti luovempia ratkaisuja kuin heikosti esiintyneet Andreas Pereira ja Jesse Lingard, jotka ovat tällä kaudella kantaneet päävastuuta hyökkäävän keskikenttämiehen paikalla.

Oman mausteensa suomalaisvinkkelistä otteluun toi sinivalkoinen tuomarinelikko, joka hoiti tehtävänsä mallikkaasti. Linjalla juosseet Jan-Peter Aravirta ja Mikko Alakare näkivät vaikeimmatkin paitsiotilanteet haukansilmillään, ja erotuomari Mattias Gestranius suoriutui mallikkaasti iltapuhteesta, joka ei myöskään ollut tuomareille erityisen hankala.

Gestranius näytti ottelussa keltaista korttia kolme kertaa: Unitedille kerran ja Partizanille kahdesti.

Tyylipuhtaan voiton piristämä Ole Gunnar Solskjärkin antoi ottelun jälkeen hyväntuulisen palautteen, kun hän näytti suomalaistuomareille kättelyiden yhteydessä peukkua ja näytti toteavan, että ”good job” (hyvää työtä).

Euroopan liigan lohkovaiheessa on jäljellä vielä kaksi pelikierrosta. Manchester Unitedin (10 pistettä) ja Partizanin (4 pistettä) lisäksi L-lohkossa pelaavat hollantilainen AZ Alkmaar (8 pistettä) ja kazakstanilainen FC Astana (0 pistettä).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt