HJK:n kausi päättyi lopulliseen nöyryytykseen – IFK Mariehamn otti historiallisen voiton

rac

Julkaistu:

veikkausliiga
IFK Mariehamn kaatoi HJK:n 15 vuoden yrittämisen jälkeen Helsingissä.
IFK Mariehamn kaatoi HJK:n 2–1 jännittävän, jatkoajalle menneen ottelun päätteeksi. Ratkaisuosuman iski IFK:n hollantilaistoppari Rick Ketting.

IFK Mariehamn jatkaa Veikkausliigan pudotuspelien viimeiseen vaiheeseen. HJK:n kausi päättyi.

Voitto on IFK:lle historiallinen, sillä se ei ollut koskaan aiemmin lyönyt HJK:ta Helsingissä Veikkausliigassa. Yrittänyt se oli vuodesta 2005 saakka.

HJK hallitsi valtaosaa ottelusta ja siirtyi jo varhaisessa vaiheessa johtoon. Kolumbialainen keskikenttäpelaaja William Parra ampui kaukaa kovaa ja tarkasti HJK:n johtoon 16. minuutilla.

Avausjakso kulki myös maalin jälkeen Klubin komennossa. Joukkue ei onnistunut lisäosumien teossa, kuten se ei myöskään kelpo paikoista huolimatta onnistunut toisellakaan jaksolla.

Kun HJK ei osunut, löysi IFK tiensä tasoihin. 68. minuutilla Aapo Mäenpää keskitti IFK:n oikealta laidalta, IFK:n Aristote Mboma ja HJK:n Faith Friday Obilor taistelivat pääpallosta vain metrejä maalista ja pallo kimposi maaliin. Osuma merkattiin Mbomalle.

Kuten kovin usein tällä kaudella on ollut tapana, HJK kadotti pelinsä tyystin sen jälkeen, kun se oli hukannut johtoasemansa. IFK painoi vielä muutaman vaarallisen paikan HJK:n maalille, mutta ottelu meni jatkoajalle.

Jatkoilla HJK kävi kivuliaan lähellä maalintekoa. Kaan Kairinen vapautti upeasti Ivan Tarasovin, jonka tarkka keskitys tavoitti Evans Mensahin. Mensahin pusku osui kuitenkin tolppaan. Paluupallosta Riku Riskillä oli koko maali armoillaan, mutta Oskari Forsman venyi upeaan torjuntaan.

Sama toistui jatkoajalla mikä jo aiemmin nähtiin. Kun HJK hukkasi paikkansa, IFK hyödynsi omansa. Kulmapotkun jälkitilanteesta Rick Ketting ampui läheltä ohi Maksim Rudakovin.

Viime minuuteilla Mensahilla ja Eetu Vertaisella oli viimeiset paikat HJK:n kauden pelastamiseksi, mutta laukaukset viuhuivat ohi maalin.

HJK:n surkeasti sujunut kausi päättyi arvoisellaan tavalla.

Kuuma ennakkosuosikki jäi liigassa kauaksi mestaruustaistelusta ja oli yläloppusarjan päätteeksi vasta viides. Myös Suomen cup päättyi ennen aikojaan ja kovat tavoitteet asettanut seura jäi vajaaksi tavoitteestaan myös eurokentillä.

Nyt katkesi viimeinenkin oljenkorsi päästä ensi kaudeksi Eurooppaan.

IFK Mariehamn kohtaa Hongan kaksiosaisessa pudotuspelissä. Voittajan palkinto on paikka Euroopan liigan karsinnoissa ensi kesänä.

Ottelut pelataan ensi viikon keskiviikkona Maarianhaminassa ja sunnuntaina Espoossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt