TPS palaa Veikkausliigaan! Oskari Jakosen upea kaukolaukaus ratkaisi nousun - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

TPS palaa Veikkausliigaan! Oskari Jakosen upea kaukolaukaus ratkaisi nousun

Julkaistu: 27.10.2019 18:53, Päivitetty 27.10.2019 19:23

Turun Palloseura pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa, KPV palaa Ykköseen.

TPS kaatoi KPV:n sunnuntaina 3–0 ja varmisti voitolla paikkansa ensi kauden Veikkausliigassa. TPS voitti kaksiosaisen liigakarsinnan samoin lukemin, 3–0.

KPV oli niskan päällä Turussa maalittomaan tasapeliin päättyneessä avausosassa, mutta TPS vei peliä Seinäjoella. KPV joutui pelaamaan kotiottelunsa evakossa Kokkolan keskuskentän nurmen kunnon vuoksi.

Isännät ehtivät innostua avausjaksolla, kun Hendrik Helmke pani pallon TPS:n maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona. Aivan jakson lopussa TPS-ikoni Mika Ääritalo ehti ensimmäisenä irtopalloon maalin edessä ja pamautti turkulaiset johtoon.

KPV ei löytänyt lääkkeitä toisella jaksolla, vaan ote pysyi tiukasti TPS:lla. Lopullinen niitti tuli 67. minuutilla. Oskari Jakonen ampui hienosti kaukolaukauksen ohi Teppo Marttisen.

– Kuljetin aika pitkään ja mietin mitä teen. Näin Tepon vähän ulkona maalista ja kokeilin taka-alanurkkaan. Sinne meni, ilakoi Jakonen ottelun jälkeen ISTV:n haastattelussa.

Hienon maalin jälkeen oli kestettävä enää vajaat puoli tuntia. Siinä TPS onnistui.

Loppulukemat iski Solomon Duah lisäajalla. Ottelun päätytyttä runsaslukuinen TPS:n kannattajajoukko valtasi kentän ja liittyi pelaajien riemukkaisiin juhliin.

– Ei jää jossiteltavaa. Pistettiin taululle sellaiset lukemat, ettei jää epäselväksi, Jakonen jatkoi.

– Vaikea kuvailla tätä tunnetta. Olen sen jo kerran kokenut (kaksi vuotta sitten). Joka kerta tuntuu paremmalta! Kiva viikko edessä.

TPS nousi liigaan vuoden Ykkösen piipahduksen jälkeen. Vuosi sitten juuri KPV nousi Ykkösestä liigaan TPS:n kustannuksella, nyt oli TPS:n vuoro juhlia. KPV:n paluu Veikkausliigaan kesti siis vain vuoden verran.

Kausi oli raskas liigan kolmelle pohjalaisseuralle. VPS ja KPV putosivat ja kovin odotuksin kauteen lähtenyt SJK jäi alempaan loppusarjaan.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta