KuPSin mestaruusjuhlat huipentuvat syyssäässä – kansanjuhla hullaannutti Kuopion torilla

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
Kuopiossa juhlistetaan perjantaina Veikkausliigan mestaruutta.
Viikko sitten Turussa jalkapallon Veikkausliigan dramaattisessa päätöspelissä näytöstyyliin toisella puoliajalla voittaneen KuPSin mestaruusjuhlat huipentuivat perjantai-iltana Kuopion torilla.

Harmaasta säästä ja syyssateesta huolimatta juhlahumuun oli saapunut torin täydeltä tuhansia kuopiolaisia katsomaan kaupungin jalkapallosankareita sekä tapahtumassa esiintyviä Brädiä, Sakari Kuosmasta sekä yllätysartisti Einiä.

Ensimmäisten joukossa lavan edustalle saapunut Toni Järvelin odotti innolla pian alkavaa mestaruusjuhlaa.

– Yhdeksän vuotta olen joka pelissä käynyt KPS:n kannattajaporukan mukana. Seuraan kaikkia Kuopion joukkueita. Odotan hyviä bileitä ja erityisesti joukkueen tapaamista. Esiintyjät ei niin paljoa kiinnosta, paitsi ehkä Eini. Olen varma, että Eini on illan yllätysesiintyjä, koska Kesä ja yö on toiminut mestaruusbiisinä, eturivissä ohjelman alkamista odottanut Järvelin sanoo.


Vuodesta 2011 Suomessa pelannut kokenyt kamerunilainen Veikkausliigapelaaja Ariel Thierry Ngueukam, eli Tuco, on päässyt juhlimaan Suomen mestaruutta jo kerran aikaisemmin SJK:n riveissä vuonna 2015.

Oletko näyttänyt muille vahvistuksille esimerkkiä tai antanut ohjeita miten mestaruutta Suomessa juhlitaan?

– Tätä on vaikea verrata ensimmäiseen mestaruuteen, sarjajärjestelmäkin oli nyt erilainen. Meidän muutkin ulkomaalaisvahvistukset ovat kokeneita pelaajia ja olleet Suomessa kauan. Ei juhlimiseen voi antaa ohjeita. Olemme pitäneet hauskaa myös yhdessä fanien kanssa, joille tämä mestaruus on ollut erityisen tärkeää, Tuco kommentoi ennen Kuopion torijuhlia.

Mestaruusjuhlan polkaisi käyntiin Sakari Kuosmanen Kuopion maakuntalaululla, jonka jälkeen lavalle saapui Kai Hyttinen esittämään Jukka Virtasen sanoittamaa KuPSin perinteistä Banzai -nimistä kannatuslaulua, joka esitettiin ensimmäistä kertaa koskaan livenä. Ensimmäisiä musiikkiesityksiä seurasi joukkueen omistajan ja Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahden haastattelu.

– Haluan omistaa tämä mestaruuden kuopiolaisille ja savolaisille nuorille jalkapalloilijoille, Lahti sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt