Veikkausliigan mestari KuPS löysi uuden päävalmentajan Norjasta

Julkaistu:

Veikkausliiga
Arne Erlandsen on KuPSin uusi päävalmentaja.
Norjalainen Arne Erlandsen, 59, on Veikkausliigan hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran uusi päävalmentaja.

Erlandsen on valmentanut muun muassa Norjan jalkapalloliigassa Lilleströmiä ja Ruotsin Allsvenskanissa IFK Göteborgia. Hän valmensi Lilleströmin Norjan liigassa hopealle vuonna 2001 ja cupin voittoon 2017 sekä IFK Göteborgin Allsvenskanin kakkoseksi 2005.

KuPSin kakkosvalmentajaksi tulee Pasi Tuutti, joka valmensi kuluvalla kaudella Rovaniemen Palloseuraa. RoPS sijoittui liigassa kymmenenneksi.

Viime viikonloppuna Veikkausliigan mestaruuden voittaneen KuPSin päävalmentajan paikka aukesi, kun Jani Honkavaara jätti seuran. Keskiviikkona SJK julkisti, että Honkavaara on heidän uusi päävalmentajansa.

Pelaajaurallaan Erlandsen edusti kotimaassaan Lilleströmiä ja Strömsgodsetia sekä Ruotsissa Djurgårdenia. Norjan maajoukkueessa Erlandsen nähtiin 22 kertaa.

– Jani Honkavaara laittoi riman korkealle osaamisellaan ja nopeasti huomasimme, kuinka vaikeaa oli löytää kotimainen päävalmentaja, joka jatkaisi menestyksekkäästi Honsun työtä. Tästä johtuen valmentajarekrytoinnissa lähdimme etsimään ulkomailta valmentajaa, joka voisi jatkaa ja viedä eteenpäin meidän pelitapaamme, kommentoi KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen uutta kiinnitystä seuran tiedotteessa.

– Käänsimme kaikki mahdolliset kivet ja löysimme todella toimivan kaksikon tähän seuraan. Nyt valitussa valmentajakaksikossa yhdistyy kansainvälinen valmennusosaaminen ja -kokemus sekä nuoremman valmentajan into, oppimishalu ja kotimaisen liigan tuntemus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt