Hurjaa draamaa Veikkausliigassa – maalivahdit sankareina, HJK ja IFK Mariehamn jatkoon rankkareilla! - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Hurjaa draamaa Veikkausliigassa – maalivahdit sankareina, HJK ja IFK Mariehamn jatkoon rankkareilla!

Kuvituskuva
Julkaistu: 23.10.2019 21:21

Veikkausliigan europudotuspelien 1. kierroksen ottelut menivät rankkareille.

HJK–Lahti 2–2 (2–0), HJK voitti rangaistuspotkukilpailun 4–1.

IFK Mariehamn–HIFK 0–0, IFK Mariehamn voitti rangaistuspotkukilpailun 4–2.

HJK ja IFK Mariehamn voittivat pudotuspeliottelunsa Veikkausliigan eurocup-pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Molemmat ottelut ratkesivat dramaattisesti vasta rangaistuspotkukilpailujen jälkeen. Joukkueet kohtaavat seuraavalla kierroksella sunnuntaina.

Helsingissä HJK hukkasi kahden maalin johdon. Petteri Forsell ja Evans Mensah osuivat Klubille avausjaksolla ja peli näytti jo olevan tukevasti HJK:n hallussa.

Forsell joutui jättämään kentän heti maalinsa jälkeen loukkaantumisen vuoksi.

Toisella jaksolla ensin Lahden Josu kavensi rangaistuspotkusta ja myöhemmin Jasin Assehnoun tasoitti ottelun kaukolaukauksella.

Jatkoajalla paras paikka siunaantui Lahdelle. Lassi Forss pääsi nokikkain Maksim Rudakovin kanssa, mutta Rudakov venytti upeasti pallon tielle vain sekunteja ennen täyttä aikaa.

Rankkareilla Rudakov oli rautaa ja HJK eteni jatkoon. Hän torjui Pekka Lagerblomin ja Brent Lepistun laukaukset. Ratkaisevan osuman iski Daniel O’Shaughnessy.

Samalla päättyi Lagerblomin ura harmilliseen epäonnistumiseen.

Maarianhaminassa ei tehty maaleja ennen rankkareita.

Molemmilla joukkueilla oli useampi hyvä tekopaikka, mutta tolpat pelastivat molemmat joukkueet. Mariehamnista Keaton Iskasson ampui avausjaksolla tolppaan ja HIFK:n Joel Mattsson kolisutti tolppaa puolestaan vain hetkeä ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Rangaistuspotkuilla vahvempi oli IFK Mariehamn lukemin 4–2. Sankari oli maalivahti Oskari Forsman, joka torjui kaksi laukausta. Riku Selander ja Sakari Tukiainen epäonnistuivat HIFK:lta.

Koti-IFK:n seuralegendalla Daniel Sjölundilla kävi päin vastoin kuin Lagerblomilla. Hän upotti oman rankkarinsa varmasti, ja Sjölundin ura jatkuu vielä ainakin yhden ottelun verran.

HJK isännöi IFK Mariehamnia pudotuspelien seuraavassa vaiheessa. Ottelu pelataan sunnuntaina. Pelin voittaja kohtaa Hongan kaksiosaisessa pudotuspelissä, jonka panoksena on paikka Euroopan liigan karsinnoissa.

Artikkeliin päivitetty ottelujen tilanteet 90 minuutin ja jatkoajan jälkeen sekä lopputulokset pelien päätyttyä.

Tuoreimmat osastosta