Jani Honkavaara suostui SJK:hon, kun hänen vaikutusvaltansa selvisi – pitkä potkurumba ei säikäyttänyt: ”En ole kauhean halpa valmentaja”

Julkaistu:

veikkausliiga
KuPS:n jättävä mestarivalmentaja Jani Honkavaara haluaa palauttaa SJK:n takaisin huipulle.
– On upeaa palata kotiin.

Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi päävalmentaja Jani Honkavaara, 43, oli lähellä siirtyä pohjalaisseuraan jo pelikaudeksi 2016, kun SJK oli alustavasti kiinnittänyt miehen Simo Valakarin valmennustiimiin.

Kohtalo puuttui kuitenkin peliin, ja valmentajaa etsinyt KuPS sai puhuttua miehen Kuopioon. Honkavaaran kolmivuotinen Savon reissu huipentui viime lauantaina mestaruusjuhliin, joiden humusta valmentaja matkusti keskiviikkona esittäytymään medialle uudessa seurassaan.

Tuore pesti on mestarivalmentajalle uniikki mahdollisuus, sillä Honkavaara pääsee hyppäämään päävalmentajan puikkoihin synnyinkaupungissaan.

– Olen ollut kaksikymmentä vuotta poissa Lakeuksilta. Odotan malttamattomana, että pääsen aloittamaan täällä. Vakuutuin jokaisella tapaamisella enemmän SJK:n halusta luoda jotakin uutta ja kehittyä. Se oli yksi ratkaisevista tekijöistä, Törnävän Pallon kasvatti kertoi.

SJK:n valmentajaruletti on viime kausina pyörinyt vauhdikkaasti. Honkavaara on seuran seitsemäs päävalmentaja vajaaseen kolmeen vuoteen.

On myös tiedossa, että SJK:n nokkamies Raimo Sarajärvi ei ole tunnettu pitkämielisyydestään valmentajien suhteen. Honkavaara haluaa kuitenkin katsoa mieluummin tulevaisuuteen.

– En pelkää, enkä ole näitä menneisyyden asioita hirveästi miettinyt. Tarvitsen tukea ja aikaa, ja olisi hassua, jos en niitä saisi, kun minut on tänne hommattu. Luotan siihen, että saan näyttää osaamiseni, ja tulosta alkaa tulla, 2+1 -mallisen sopimuksen tehnyt Honkavaara kertoi.

Päättyneellä liigakaudella yhdeksänneksi vajonneen SJK:n viime vuodet ovat olleet vaikeita. Kauden 2015 mestari on taapertanut nimekkäästä pelaajamateriaalistaan huolimatta pohjamudissa ja sekava valmentajakuvio on saanut toiminnan näyttämään poukkoilevalta.

Honkavaara halusikin ennen lopullista ratkaisuaan selvittää, millaiseen toimintaympäristöön häntä houkutellaan.

– Kaikki valmentajat ovat varmasti kiinnostuneita siitä, kuinka vapaasti joukkuetta saa rakentaa, ketkä pelaajista ovat lähdössä, ja millainen valmennustiimi on muodostumassa.

SJK tiedotti aiemmin viikolla peräti yhdeksän pelaajan jättävän seuran. Honkavaaraan mukaan joukkueen pelaajarakenne tulee muuttumaan astetta nuoremmaksi.

– Olemme vielä alkumetreillä. Seura on tehnyt jatkosopimuksia neuvotteluprosessimme aikana, ja ne ovat olleet onnistuneita ratkaisuja. Saimme pidettyä ne pelaajat, ketkä halusimmekin. Joukossa on riittävästi nuoria pelaajia, ja siihen suuntaan haluamme myös osin edetä.

”En ole ollut kauhean halpa valmentaja”

SJK on tunnettu Veikkausliigan mittapuulla reiluna palkanmaksajana, eivätkä merkit viittaa siihen, että Honkavaaran tapaus tekisi poikkeusta. Tuoreen mestarivalmentajan markkina-arvo on nousussa, ja miehestä oltiin kiinnostuneita ulkomaita myöten.

– Ammattimiehet maksavat, emmekä etsineet valmentajaa alennuskorista. Korvaus on linjassa päävalmentajan roolin tärkeyteen sekä aiempiin näyttöihin, SJK:n toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki kertoi.

Honkavaara vertaa liigavalmentajan työtä ison firman toimitusjohtajan vakanssiin. Honkavaaran mukaan tämä vastuu ja asema täytyy ottaa huomioon myös talousnäkökulmasta.

– En ole ollut pitkään aikaan kauhean halpa valmentaja, eikä sellaisia ylipäätään hirveästi taida ollakaan. Taloudelliset ehdot pitää olla kohdillaan, mutta yhtäkään valmentajapäätöstä en ole tehnyt rahan takia.

Honkavaaran seinäjokelaislähtöinen vaimo ja kolme lasta asuvat Tuusulassa. Ainakin toistaiseksi, sillä isän uusi työpaikka tarkoittanee lähitulevaisuudessa muuttokuorman pakkaamista kohti Pohjanmaata.

– Muutan pian Seinäjoelle ja toivottavasti myös muu perhe tulee tänne jollain aikavälillä. Tämä mahdollisuus oli kokonaisuudessa tärkeää, ja Seinäjoelle tulo oli myös perhepäätös, Honkavaara korosti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt