Tässä on mestari-KuPSin uuden valmennuksen ensimmäinen nimi – yllättävä yksityiskohta taustalla

Julkaistu:

Veikkausliiga
RoPSia valmentanut Pasi Tuutti on palaamassa kotimaisemiinsa Kuopioon.
Ilta-Sanomien tietojen mukaan päättyneellä kaudella Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana toiminut Pasi Tuutti on liittymässä Kuopion Palloseuran valmennukseen.

KuPS voitti lauantaina Suomen mestaruuden, mutta etsii uutta päävalmentajaa ja valmennustiimiä. Seuran mestariksi valmentanut Jani Honkavaara siirtyy SJK:hon.

Erikoiseksi Tuutin tilanteen tekee se, että 40-vuotiaan lopullinen rooli KuPSissa on epäselvä. IS:n tietojen mukaan Tuutin kanssa on sovittu valmennuspestistä, mutta sen tarkka sisältö on vielä epävarma.

KuPSin uusi urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom kertoi viimeksi sunnuntaina ISTV:n kameroiden edessä, että KuPS etsii ulkomaista päävalmentajaa Honkavaaran paikalle. Lähtökohtaisesti Tuutin on määrä kuulua uuden luotsin valmennustiimiin kakkosvalmentajan roolissa.

Seura sopi asioista Tuutin kanssa jo hyvissä ajoin syksyllä, kun hän teki selväksi RoPSille, että on palaamassa kauden jälkeen kotimaisemiinsa. RoPS palkkasi uudeksi valmentajakseen Vesa Tauriaisen.

KuPS halusi paikallisen ja seuran hyvin tuntevan valmentajan ulkomaalaisluotsin tueksi.

IS:n tietojen mukaan siitäkin on keskusteltu, että Tuutti olisi KuPSin seuraava päävalmentaja, mikäli ulkomaalaisen valmentajan palkkaus ei toteudu. Todennäköistä kuitenkin on, että KuPSin uusi päävalmentaja tulee ulkomailta. Seurassa uskotaan asioiden ratkeavan noin viikossa. Prosessi on venynyt jonkin verran odotetusta.

Tuutti nousi ensimmäistä kertaa urallaan miesten liigajoukkueen päävalmentajaksi kesken tämän kauden, kun Toni Koskela siirtyi RoPSista HJK:n päävalmentajaksi. Vaikeasti alkanut kausi ei kääntynyt Tuutin alaisuudessa, vaan RoPS jäi 12 joukkueen Veikkausliigassa sijalle kymmenen.

Paluu KuPSiin on Tuutille todellinen kotiinpaluu. Kuopiossa syntynyt Tuutti on seuran kasvatti ja pelasi KuPSin paidassa 1998-2001 ja kaudella 2004.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt