KuPS juhlii kultaa sunnuntaisaunassa – Kuopion kiihkeä yö yllätti valmentajan: ”Märkiä pusuja tuntemattomilta”

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
KuPSin kultajuhlat ovat olleet märkiä pusuja, rajuja halauksia ja kovaa saunomista. Patsas on tiettävästi yhä ehjä.
Ensin tärkeimmät Suomen mestari KuPSin kultajuhlista:

– Pokaali (mestaruuspatsas) on toistaiseksi, todennäköisesti, kunnossa. Tuolla se on juuri nyt saunassa. Silläkin on menossa kovimmat juhlat ikinä, KuPSin kapteeni Petteri Pennanen kertoi sunnuntaina alkuillasta ääni lauluista käheänä.

KuPS varmisti lauantaina ensimmäisen Suomen mestaruutensa 43 vuoteen, ja meno on ollut sen mukainen.


KuPS saapui mitaleineen ja mestaruuspatsaineen Turun-pelimatkaltan Kuopioon kellon käännyttyä jo sunnuntain puolelle.

Yöllä juhlittiin fanien kanssa, ja saavutus alkoi upota tajuntaan.

– Niin paljon oli iloista väkeä, että tuli tavattua ennätysmäärä uusia ihmisiä, Pennanen kertoi.

Märkiä pusuja

Päävalmentaja Jani Honkavaara tiesi mestaruuden merkityksen Kuopiolle mutta silti yllättyi joukkueen jalkauduttua Veljmies-patsaalle sunnuntaina kello 01.

– Iltani voi tiivistää niin, että olen halannut tai kätellyt jokaisen kuopiolaisen. Sellainen on ainakin fiilis. Upeaa ja ihan uskomatonta, Honkavaara kertoi sunnuntaina joukkueen saunajuhlien keskeltä.

– Tuli märkiä pusuja ihan tuntemattomilta miehiltä, ja yhtäkkiä torilla oli myös (seuran omistaja) Ari Lahti kaikkien keskellä. Siellä yöllä jengi halaili pimeässä toisiaan ja kaikki kiittelivät kaikkia.


KuPS otti sunnuntaina varhaisen startin uuteen juhlapäivään, ja onnittelijoita riitti edelleen. Kun kupsilaiset siirtyivät myöhemmin päivällä syömään ravintolaan, matkan varrella eri liiketiloista tuli ulos ihmisiä onnittelemaan ja pyytämään yhteiskuvia.

Perinteinen mestaruussauna oli lämpimänä jo iltapäivästä. Mestaruuspatsaan kunniapaikka löytyi löylyhuoneesta.

– Se patsas alkaa olla niin kuuma, ettei sitä kohta pysty siirtämään sieltä pois. Siellä se löylyissä, ja joku on sen kanssa koko ajan, Honkavaara kertoi.


”Kytkin luistaa”

Juhlimiselle ei näy loppua ihan heti.

– Jos joukkueemme oli Veikkausliigan fyysisin, niin sitä se on myös juhlimisessa. Ei meiltä bensa lopu, kapteeni Pennanen vakuutteli.

– Perjantaina Kuopiossa on torijuhla. Olemme sopineet, että sinne asti mennään kaasu pohjassa. Sen jälkeen katsotaan päivä kerrallaan.

Honkavaara arvioi joutuvansa vetäytymään juhlista hetkeksi perheensä pariin Tuusulaan.

– Minulla alkaa vähän kytkin luistaa (juhlavauhdissa), ja on pakko käydä kotona jossakin välissä. Mutta tulen kyllä takaisin torijuhliin mennessä, onnellinen valmentaja kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt