KuPSin kultakapteenilta koskettava viesti kesken mestaruusjuhlinnan: ”Tiedän, että jossain siellä pilven reunalla hymyilit”

rac

Julkaistu:

Veikkausliiga
KuPSin kapteeni Petteri Pennanen muisti isäänsä.
Kuopion Palloseura varmisti lauantaina jalkapallon Veikkausliigan mestaruuden komealla tavalla, kun ratkaisevassa ottelussa kaatui Turun Inter vieraskentällä.

Kuopiolaisseuran ensimmäinen mestaruus 43 vuoteen maistui makealle. KuPSin pelaajat ja kannattajat juhlivat villisti Turussa, ja mestaruusjuhlat jatkuivat yömyöhällä Kuopiossa.

Mestaruushumun keskellä KuPSin kapteeni Petteri Pennanen muisti myös yhtä uransa kannalta tärkeää henkilöä, joka ei ollut jakamassa iloa.

– Maanpäällä et peliä tänään nähnyt, mutta tiedän, että jossain siellä pilven reunalla hymyilit ja näit, että poikas voitti Suomen mestaruuden. Tämä on myös sinulle iskä, Pennanen kirjoitti koskettavasti Twitter-tilillään.
Pennasen isä kuoli, kun pelaaja oli vain 14-vuotias. Hän on kertonut Ylen haastattelussa, että viimeinen puhelu isän kanssa jätti hyvät muistot. Pennanen oli tuolloin taitokisoissa Ahvenanmaalla.

– Huomenna voitat Suomen mestaruuden, Pennanen muisteli Ylen haastattelussa isänsä sanoneen hänelle viimeisen puhelun aikana.


Pennanen on Kuopion Palloseuran oma kasvatti. 29-vuotiaalle kapteenille Veikkausliigan mestaruuspokaalin nostaminen oli siis ymmärrettävästi iso hetki.

– Ennen sitä meinasi tulla tippa linssiin. Sitten tuli ihan tyhjä olo. Täytyy katsoa myöhemmin videolta, miten se meni, Pennanen kertoi lauantaina IS:lle.
Keskikenttäpelaaja nousi KuPSin edustusjoukkueeseen ensimmäisen kerran jo 16-vuotiaana. Hän on seurannut joukkuetta pikkupojasta.

– Kun olin pieni, KuPS ei ollut mikään iso seura. Totta kai sitä silti aina unelmoi voittamisesta. Pienestä asti minulla on ollut unelma voittaa KuPSin kanssa jotakin suurta, Pennanen sanoi lauantaina kultamitali kaulassaan.