500 kannattajaa odotti KuPSin mestarijoukkuetta aamuyöstä Kuopion torilla

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Veikkausliiga
Paukkupommit ja laulut säestivät Kuopion juhlahumua.
Kuopion tori, tai Mualiman napa, kuten paikalliset sitä tahtovat kutsua, peittyi punaiseen ja keltaiseen savuun sunnuntain vastaisena yönä.

Noin 500 Kuopion Palloseuran kannattajaa lauloi Veljmies-patsaan ympärillä, ja paukkupommit paukkuivat. Riemu repesi ylimmilleen, kun mestarijoukkue saapui paikalle hieman kello yhden jälkeen aamuyöllä.

”Kupsi on uusi Suomen mestari” ja ”Kiitos Honsu” olivat yön suosikkisävelet.

Mestaruusveistos kiersi pelaajalta toiselle, ja moni kannattaja pääsi koskettamaan sitä. Osa joukkueesta kiipesi myös patsaan harteille palkintoa esittelemään. Pelaajilla oli aikaa halailla, jutustella ja poseerata kannattajien kanssa.


KuPSia lähes 30 vuotta kannattanut Olli Laukkanen todisti niin mestaruuden ratkaissutta peliä Turussa kuin juhlia Kuopiossa.

– Turun reissu oli helvetin hieno ja unohtumaton. Seitsemältä aamulla lähdettiin ja puolilta öin ehdittiin takaisin. Menomatkalla jännitti, mutta otettiin se mitä haluttiin, ja tulos näkyy nyt tässä. Kun Niskanen täräytti maaliin, niin tiedettiin, että mestaruus on meidän, Laukkanen sanoi.


Megafoninsa kanssa fanilaumaa huudatti Jupeksi esittäytynyt kuopiolaismies.

– Olen syntynyt Kuopiossa ja olin seitsemänvuotias, kun eno vei minut katsomaan ensimmäistä KuPSin peliäni silloisen Banzai-kannattajaryhmän eteen. Siitä KuPSin kannattaminen sai alkunsa, Jupe kertoi.

– Katso nyt, Turussa pelattiin matsi, mutta Kuopion tori on täynnä porukkaa keskellä yötä.

Öisen Kuopion torin tunnelma oli riehakas mutta yhtä aikaa myös lämmin ja välitön.

– Tätä juhlitaan vielä pitkään, Jupe lupasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt