Joukkuetta vaihtava mestarivalmentaja lupasi pelaajilleen juhlia kunnolla: ”Olen niin kauan Kuopiossa kuin tekin olette”

Julkaistu: , Päivitetty:

Veikkausliiga
Kuopion Palloseuran pelaajat jaksoivat juhlia mestaruutta kotikaupunkinsa yössä.
Kuopion Palloseuran kotistadionin rauha rikkoutui puoli yhdeltä aamuyöstä. Joukkueen jo hieman nuhjuisen linja-auton etuvalot heijastuivat parkkipaikan märkänä kiiltävään asfalttiin.

Iloiset Suomen mestarit olivat saapuneet kotiin.

Ensimmäisten joukossa bussista astui tuore mestarivalmentaja Jani Honkavaara.

– Hemmetin pitkä kotimatka, että perse on vähän puuduksissa. Leppoisa matka toki, ja iltahan on vasta alussa. Paljon kusitaukoja ja paljon huonoa läppää. Mikrofonia ei tarvittu, meillä oli sen verran kovaäänisiä poikia, Honkavaara naureskeli kerätessään tavaroitaan.

Honkavaraa päätti kolmannen KuPS-kautensa mestaruuteen. Ensi kaudella hän valmentaa synnyinkaupunkinsa Seinäjoen joukkuetta SJK:ta.

– Ei tässä tulevaa vielä tulevaa ole mietitty. Muutama pelaaja kysyi, että tuletko meidän kanssa Kuopioon. Vastasin, että olen nyt niin kauan Kuopiossa, kun tekin olette, Honkavaara sanoi.

– Olen täysillä messissä, ja tässä ei ole kiirettä minnekään. Ensi viikonloppuna on varsinaiset kansanjuhlat, ja olen silloinkin messissä.

”Mahtava matka”

Tavarat kerättyään Suomen mestarit suuntasivat hetkeksi stadionin pukukoppiin, jossa musiikki pauhasi ja ilo oli ylimmillään. Yksi iloisimmista veijareista oli 21-vuotias Ilmari Niskanen, joka kauden viidennellä osumallaan ratkaisi Suomen mestaruuden kuopiolaisille 43 vuoden tauon jälkeen.

– Tämä on aivan uskomattoman hienoa. Mahtava matka tehty joukkueen kanssa. Ei pelkästään tämä bussimatka. Sekin oli hieno, mutta koko kausi. Kaksi ja puoli kuukautta ilman tappioita ja tänään mestaruus tuhannen kuopiolaiskannattajan edessä Turussa, Niskanen tunnelmoi.

Niskanen kutsui maaliaan uransa kovimmaksi.

– Se osui kohdilleen ja oli tärkeä maali koko Kuopiolle. Tauolla päätin, että jos teen toisella puoliajalla maalin, niin otan paidan pois ja juoksen omien kannattajien luokse.


Ottelun viimeisen niitin ampunut Reuben Ayarna oli kotiareenallaan myös yhtä hymyä.

– Tunsin saaneeni hyvän ja voimakkaan vedon. Maalin jälkeinen tunnetila oli shokki. Tunnelma oli niin upea. Olin vain, että ei helvetti, se menee sisään. Niin tärkeä peli, niin tärkeä maali, Ayarna ihasteli.

Kapteeni Petteri Pennanen oli kopissa rauhallinen mutta läpeensä onnellinen.

– Eilen aamulla lähdettiin täältä ja nyt tultiin takaisin pokaalin kanssa Suomen mestareina. Aivan huikeat fiilikset. Nyt kun lähdetään kohta keskustaan, niin se konkretisoituu, mitä tämä tarkoittaa Kuopiolle, Pennanen sanoi.

– Nyt juhlitaan, ja me tulemme keksimään kyllä kaikkea hauskaa. Toivottavasti koko kaupunki juhlii mukana.

Verissä päin

Stadionilta joukkue kurvasi kohti Kuopion Kauppatoria, jossa Veljmies-patsaalla odotti aamuyöllä kello yksi noin 500 kannattajaa. Riemu repesi pelaajien noustessa pokaalin kanssa korokkeelle.

Puolen tunnin ilonpidon jälkeen joukkue suuntasi täpötäyteen ravintola Introon, jossa juhlallisuudet jatkuivat. Matkalla paikkailtiin pelaajaa, joka oli saanut raskaasta mestaruuspokaalista verta vuotavan haavan päähänsä.

Intron lavalle odoteltiin erityisesti kapteeni Pennasta.

– Kun tultiin Veritas-stadionin tunnelista tänään kentälle ja näin meidän kannattajat vastapuolella, niin viimeistään silloin tuli tunne, että me hoidetaan. Tämä on unelmien täyttymys. Me ollaan saatana Suomen mestareita, Pennanen huusi mikrofoniin.

Tämän jälkeen mestarijoukkue alkoi hajota Kuopion yöhön. Sunnuntaina joukkue jatkaa yhteistä matkaansa kello kymmeneksi suunnitellulla aamusaunalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt