KuPSin kultakapteeni tunteikkaana mestaruuspatsas käsissään – ”Meinasi tulla tippa linssiin” - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

KuPSin kultakapteeni tunteikkaana mestaruuspatsas käsissään – ”Meinasi tulla tippa linssiin”

Julkaistu: 19.10.2019 19:03

KuPSin kapteeni Petteri Pennanen sai mestaruusonnittelut vastustajalta kentällä jo kesken ottelun.

Kuopion Palloseuran kasvatin, joukkuen nykyisen kapteenin Petteri Pennasen suuri hetki koitti lauantaina iltapäivällä vähän kello viiden jälkeen, kun hän pääsi nostamaan Veikkausliigan mestaruuspatsaan ilmaan joukkueensa edessä.

– Ennen sitä hetkeä meinasi tulla tippa linssiin. Sitten tuli ihan tyhjä olo. Täytyy varmasti videolta katsoa myöhemmin, miten se meni, Pennanen sanoi.

Hän tunnusti suoraan, että asia oli käynyt mielessä kahden viikon aikana, joka joukkueella oli valmistautua suureen huipennukseen.

– On tässä viime viikkoina ajatellut sitä pokaalin nostoa, vaikka on miten koittanut kiertää. Nyt on älytön fiilis... en minä tiedä. Helkkarin painava se (patsas) oli.

Pennasen silmät kimaltelivat onnesta, pää ja vaatteet olivat märkinä siitä, kun maalivahti Otso Virtanen oli kipannut hänen päällensä ämpärillisen kylmää vettä haastattelualueella.

Ei haitannut, ei sitten yhtään. Mestaruus maistuu aina, mutta lapsuuden seurassa vieläkin enemmän.

Pikkupojan unelma

Kun Pennanen, 29, aikoinaan alkoi pikkupoikana käydä katsomassa KuPSin otteluita, joukkue rimpuili toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä.

– Kun olin pieni, KuPS ei ollut mikään iso seura. Totta kai silti aina unelmoi voittamisesta. Pienestä asti ollut unelma voittaa KuPSin kanssa jotakin suurta, Pennanen sanoi kultamitali kaulassaan.

– Olen tehnyt valtavasti hommia futiksen eteen, ja tässä on palkinto.

Petteri Pennanen onnitteli maalintekijä Ilmari Niskasta KuPSin avausosuman jälkeen.

KuPS voitti ratkaisuottelussa Interin Turussa 2–0. Se pelasi aktiivisesti, vaikka sille olisi riittänyt mestaruuteen tasapelikin.

– Futiksessa on vaikea lähteä pelaamaan tasuria. Jos olisimme hakeneet tasuria, nyt voisi olla eri fiilikset. Haimme voittoa. Voitto tuli, ja samalla Suomen mestaruus, Pennanen sanoi.

Vastustaja onnitteli kesken pelin

KuPSilla oli mahdollisuus ratkaista mestaruus jo toiseksi viimeisellä kierroksella kotonaan Kuopiossa, mutta se jäi silloin tasapeliin Honkaa vastaan.

– Moni varmasti mietti, että me paskomme housuumme Honka-pelin jälkeen. Itse tiesimme, että hoidamme tämän homman omalla tekemisellämme, kippari kertoi.

  • Video: Petteri Pennasen haastattelu Pallokerhon studiossa pelin jälkeen.

KuPS oli lauantaina ratkaisuottelussa selvästi Interiä parempi. Interin kapteeni Timo Furuholm tunnusti tämän Pennaselle kentällä jo pari minuuttia ennen ottelun loppuvihellystä.

– Hieno ele häneltä. Tiedän hänet persoonana – miten paljon hän haluaa voittaa, ja hän tulee sanomaan pari minuuttia ennen loppua, että olette ansainneet Suomen mestaruuden. Upea ele häneltä, Pennanen kertoi.

KuPS loisti kauden viimeisellä kierroksella. Se ei silti ollut yhden hienon iltapäivän joukkue.

– Olemme olleet koko kauden paras joukkue, ja varsinkin syksyllä ihan ylivoimaisia. Interille respect, hyvä joukkue. Se ero kuitenkin on, että me olemme mestareita ja he toisia.

”Ylivoimaiset fanit”

Loppuunmyydyllä Veritas-stadionilla noin 9 000 katsojasta tuhatkunta oli KuPSin kannattajia, jotka näkyivät ja kuuluivat.

Mitä mestaruutenne merkitsee koko Kuopiolle?

– Todella paljon. Viime kuukausi on ollut aikaa, jota en ole ikinä Kuopiossa kokenut. En olisi uskonut, että niin paljon löytyy ihmisiä, jotka toivottavat onnea. Ehkä KuPS on ollut nukkuva jättiläinen. Kuopiossa on pitkät perinteet, jotka on huomannut nyt (viime viikkoina).

  • Video: KuPSin tie mestaruuteen.

KuPS oli voittanut edellisen Suomen mestaruutensa 1976.

Pennanen kiitti faneja joukkueen saamasta tuesta.

– Meillä on Suomen paras joukkue, Suomen paras valmennus, ja kannattajat ovat myös olleet aivan ylivoimaisia. Fantastista kannatusta. Tämä on mestaruus samalla kaikille kuopiolaisille, Pennanen sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?