rac

Se on siinä! Katso kuvat torilta: Kuopiossa riemu repesi KuPSin mestaruudesta

Julkaistu:

”Koko Kuopion juttu tämä on ja siltä se kyllä näytti.”
Kuopiossa oli lauantaina aihetta juhlaan, kun Kuopion Palloseura löi kauden päätösottelussa turkulaisen Interin vieraskentällä selvin lukemin 2–0 ja pääsi juhlimaan seurahistoriansa kuudetta jalkapallon Suomen mestaruutta.
  • Katso video jutun alusta: Näin nousee mestaruuspokaali! KuPS-kippari Petteri Pennanen sai kunnian nostaa kannun ilmaan!
Titteli on KuPSin ensimmäinen tällä vuosituhannella, sillä edellisen kerran seura voitti SM-kullan 43 vuotta sitten, vuonna 1976.
Ratkaisuottelua oli seuraamassa Turussa bussilasteittain kuopiolaisia jalkapallofaneja, mutta ilo otettiin irti myös Kuopion torilla, missä kaupunkilaiset pääsivät seuraamaan jännitysnäytelmää isolta screeniltä.


Ilta-Sanomien paikalla ollut valokuvaaja Timo Hartikainen kertoo, että mestaruuden ratkettua ilo oli torilla ylimmillään, vaikka sää oli kolea ja harmaa.

Torille kokoontui Hartikaisen arvion mukaan sateen tauottua kuitenkin koko ajan yhä isompi joukko keltamustiin väreihin sonnustautunutta väkeä.

– Karkeasti arvioituna ehkä 500–1 000 ihmistä siellä oli. Määrä kasvoi koko ajan pelin loppua kohti.


Katso video: Loppuvihellys Turussa! Nyt se on varmaa, KuPS on Suomen mestari!


Hartikainen kertoo, että tunnelmasta oli aistittavissa se, että mestaruus oli perinteisessä jalkapallokaupungissa pitkän tauon jälkeen todella odotettu.

– Siitä on puhuttu, että koko Kuopion juttu tämä on ja siltä se kyllä näytti, totesi Hartikainen, jonka mukaan torilla poksauteltiin myös samppanjapulloja mestaruuden kunniaksi.

Katso video: Mestaruuspokaali matkasi vielä KuPS:n koppiin ja tunnelma repesi totaalisesti!


Itä-Suomen poliisi kehotti omien onnittelujensa yhteydessä juhlijoita kohtelemaan torilla päivystävää Veljmies-patsasta hyvin mestaruushulinoissa.
Patsas olikin jälleen saanut KuPSin keltamustan huivin kaulaansa ja innokkaimmat kiipeilivät sitä halailemaan.

Suihkulähde Veljmiehen ympäriltä oli kuitenkin saanut peitteekseen jo talvisuojan, eli pulahduksia veteen ei sentään päästy mestaruushuumassa todistamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt