Tässä on Veikkausliigan kauden 2019 mestarijoukkue! IS esittelee kulta-KuPSin pelaaja pelaajalta - Veikkausliiga - Ilta-Sanomat

Tässä on Veikkausliigan kauden 2019 mestarijoukkue! IS esittelee kulta-KuPSin pelaaja pelaajalta

Kuopion Palloseura on Veikkausliigan kauden 2019 kultajoukkue.

Julkaistu: 19.10.2019 18:41

Kuopion Palloseura pääsi lauantaina juhlimaan ensimmäistä mestaruuttaan sitten 1970-luvun. IS esittelee Kuopion kultakantaan palauttaneen joukkueen.

Kuopion kultamiehet eli Suomen mestari Kuopion Palloseura pelaaja pelaajalta:

Tähdet:

Petteri Pennanen, 29 v., kk

27 ott./6 maalia Avoin ja rehellinen kapteeni on kasvanut kovaksi ja uskottavaksi johtajaksi. Pyörittänyt peliä vasemmalla laidalla, yhteistyö nousevan pakin Luis Murillon kanssa toimi loistavasti. Ratkaisunälkää ja taitoa riitti.

Ville Saxman, 29, kk

25/6 Itseään säästelemätön erittäin kova duunari, joka on käynyt myös sörkkimässä tärkeitä maaleja. ”Talonmies” pitää paikat kunnossa. Suurin avu kuitenkin siinä, että tekee kanssapelaajistaan selvästi parempia! Kullanarvoinen joukkuepelaaja. Koko liigan aliarvostetuimpia.

Luis Murillo, 28, p

26/0 Viime kaudella loistanut pakki löysi oman huippuvireensä kesällä eurocupien aikaan. Tason nostolla oli valtava merkitys siinä, että KuPS sai junan kulkemaan. Yhteistyö Pennasen kanssa natsasi upeasti.

Otso Virtanen, 25, mv

25/0 Turkulainen jäi kotikonnuillaan mm. Henrik Moisanderin, Jukka Lehtovaaran ja Lukas Hradeckyn varjoon, mutta löysi oman reittinsä huipulle IFK Mariehamnin ja Hibernianin kautta. Ei erityisen näyttävä, mutta tasaisen varma. On kehittynyt.

Ilmari Niskanen, 21, kk

26/5 Nuorellamiehellä jo yli 140 liigapeliä vyöllään! Työmoraali ja tekniikka olleet aina kohdillaan, nyt myös ns. viimeiset ratkaisut onnistuivat. Vahva tempojuoksija, joka nosti tasonsa hyvästä huipuksi. Potentiaalia ulkomaille.

Ilmari Niskanen teki KuPSin mestaruuden ratkaisseen maalin Kuopiossa.

Kovat luottomiehet:

Babacar Diallo, 30, p

18/3 KuPS tiesi mitä sai pestatessaan senegalilaispelaajan uudestaan. Ykköstoppareita koko sarjassa. Vahvuus armottomassa katkontapelissä – tappaa vastustajan hyökkäykset ilmassa ja maassa. Jämäkkä pelaaja puhuu harvoin, mutta kun avaa suunsa, muut kuuntelevat.

Saku Savolainen, 23, p

18/0 Melko nuoresta iästä huolimatta jo lähes 170 liigapeliä mittarissa. Monitoimimies nähtiin tällä kaudella myös hyökkäävissä rooleissa, mutta päätyi oikeaksi pakiksi ja pelasi tontilla hyvin KuPSin voittoputkessa. Löytyikö uusi ykköspaikka?

Vinko Soldo, 21, p

21/0 Kroatian poikamaajoukkueissa pelannut toppari lainattiin Savoon Dinamo Zagrebista. Pelillisesti koko liigan allstars-tasoa. Ei pelaa itseään ulos tilanteista ja hallitsee pallon hienosti. Pelimies viimeisen päälle. Matka jatkuu kohti huippua Suomen-kultavisiitin jälkeen.

Reuben Ayarna, 33, kk

21/2 Joukkueen avainpelaajia keskikentän pohjalla. Päätyi jonkin verran kierrätyspelaajaksi, mutta kyse ei ole taitovajavaisuuksista. Ghanalaisella alkaa olla kilometrejä mittarissa sen verran, että hyödytti joukkuettaan parhaiten, kun huilasi välillä.

Reuben Ayarna pommitti KuPSin toisen maalin ratkaisupelissä Turussa.

Issa Thiaw, 26, kk

12/2 Tämän kauden ykköshankinta – ja olikin todella hyvä. Senegalilainen pelasi odotettua vähemmän, mutta kuului pelatessaan koko keskikentän ykkösmiehiin. Vahvaa erikoistilanneosaamista kentän molemmissa päissä.

Lucas Rangel, 24, h

16/8 Joukkueensa päivänselvä ykköskärki. Hyvällä työmoraalilla pelaava brassikärki teki tärkeitä maaleja alkukaudesta, mutta loukkaantumiset häiritsivät. Olisi terveenä taistellut liigan maalikuninkuudesta. Pystyy maalaamaan vaikeistakin asennoista. Parhaimmillaan yksinäisenä kärkenä, eikä yhteistyö Rasmus Karjalaisen kanssa yrityksistä huolimatta toiminut.

Vankat rivimiehet:

Kalle Taimi, 27, p

17/0 A-maajoukkueesakin käynyt pakki tuli Kuopioon kesken kauden keskenkuntoisena ”jokerikorttina”. Pääsi kuntoon ja oli hyödyllinen. Tärkeä palanen joukkueessa.

Juho Pirttijoki, 23, p

11/0 Toppari jäi vähän sivurooliin, vaikka kovasti odotettiin merkittävää tasonnostoa. Perusosaaminen silti kunnossa. Mahtuisi monessa muussa joukkueessa avauskokoonpanoon, mutta laajalla ringillä operoivassa huippu-KuPSissa oli välillä vaikeaa.

Tabi Manga, 24, p

19/0 Joukkueen ehkä monipuolisin toppari. Kamerunilainen onnistui tarpeen vaatiessa myös pakkina. Hyvä joukkuepelaaja, jonka paikka vakiintui keskelle, ja KuPS alkoi pelata voittoputkea.

Tommi Jyry, 20, kk

22/1 Positiivinen yllätys, kun on otti noin paljon pelejä kovalla keskikentällä hyökkäävässä roolissa – ansaitusti. HIFK:sta hankittu nuorimies tiedettiin lupaavaksi, mutta hän oli eniten tasoaan aiemmasta nostanut KuPSin pelaaja. Vahva työntekijä.

Nuori ja lupaava keskikenttämies Tommi Jyry sai paljon vastuuta mestarijoukkueessa.

Ariel ”Tuco” Ngueukam, 30, h

12/4 Selkeä korvaaja Hollantiin siirtyneelle Karjalaiselle. Ei ollut saapuessaan parhaassa kunnossaan, mutta vire ja tehot löytyivät. Teki tärkeitä maaleja. Fyysisesti äärettömän vahva pelaaja. On pärjännyt jopa voimassa HJK:n ”kivilinnaa” Faith Obiloria vastaan!

Ats Purje, 34, h/kk

16/5 Hyvän mielen hyvä konkari. Iloinen, avoin, sosiaalinen virolainen, joka tarjosi vahvasti etenevänä pelaajana taktisen vaihtoehdon ilman ryhmityksen muuttamista. Palkittiin hiljattain jatkosopimuksella – ei tietenkään vain hyvänä jätkänä vaan myös pelillisen panoksensa ansiosta.

Hekin pelasivat kultakaudella:

Rasmus Karjalainen, 23, h

12/3 A-maajoukkueringissäkin ollut pelaaja siirtyi kesken kauden Fortuna Sittardiin, Hollantiin. Siirto oli win-win: sekä seura että pelaaja hyötyivät. Hyvä pelaaja, mutta yhteinen taajuus Rangelin kanssa ei vaan löytynyt.

Arttu Heinonen, 20, kk 8/0, Jere Hiltunen, 20, kk, 4/0, Jiri Nissinen, 22, p 4/0, Eetu Rissanen, 16, h 4/0, Miika Töyräs, 20, mv 2/0, Eetu Pellikka, 19, h 1/0.

Tausta

Päävalmentaja: Jani Honkavaara.

Muut valmentajat: Keith Armstrong, Luis Anula ja Jori Särkkä.

Joukkueenjohtaja ja huoltaja: Sami Miettinen.

Fysioterapeutit: Joonas Ojantie. Lääkäri: Janne Pesonen.

mv=maalivahti, p=puolustaja, kk=keskikenttämies, h=hyökkääjä.

Listalle on otettu ne pelaajat, jotka ovat pelanneet tällä kaudella Veikkausliigaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?